The Players pro Thomase, nervózní Westwood nakonec druhý

PGA TOUR
The Players pro Thomase, nervózní Westwood nakonec druhý

Lee Westwood ani v tomto týdnu titul na PGA Tour nebere. Finálové kolo mu nevyšlo podle představ a evidentně nervózní Angličan se nakonec musí spokojit s druhou pozicí. Titul získal Justin Thomas, už svůj 14. na PGA Tour. 


Čtyři birdie, čtyři bogey. Na úvodních čtyřech jamkách trefil Lee Westwood dvakrát vodu, na pětiparové šestnáctce pro změnu kmen stromu. V prvních dvou případech z toho bylo bogey, na šestnáctce zachránil alespoň par.

To ovšem nestačilo. Definitivně rozhodla sedmnáctka, na které už putt do paru neproměnil. K samostatné druhé pozici si nakonec pomohl skvělým puttem do birdie na závěrečné jamce.

Až třetí místo dělí Bryson DeChambeau, jeho kolo nebylo špatné, velká chyba na čtyřce ale rozhodla. Do nejlepší pětice se protáhli také Brian Harman, Paul Casey a Talor Gooch.

Ze svého 14. titulu na okruhu PGA Tour se ale raduje Justin Thomas. Ten se zapsal do historie, neboť prožil nejlepší víkend v historii Players. Po čtyřiašedesáti ranách hrál dnes 68, tedy -4.

Famózní byla především sekvence 9 až 12, na těchto čtyřech jamkách upsal pět ran a rozhodl o svém titulu. Na šestnáctce na rozdíl od Westwooda trefil birdie, na sedmnáctce zachránil pří náročném puttu par. Právě to nakonec rozhodlo o tom, že je Justin Thomas poprvé vítězem tohoto prestižního turnaje.