Lieser při druhé účast v Keni nezačal dobře, znovu vede Harding

Ondřej Lieser
Lieser při druhé účast v Keni nezačal dobře, znovu vede Harding

Ondřej Lieser neprožil při druhé účasti na European Tour v Keni ideální první kolo a znovu jej čeká tvrdý boj o cut. Ve vedení jsou po úterní rundě čtyři hráči, včetně vítěze z minulého týdne Justina Hardinga. 


V Keni se hraje nezvykle už od úterý Kenya Savannah Classic, druhý turnaj v řadě za sebou v této zemi. Znovu do něj skvěle vstoupil Justin Harding. Vítěz z minulého týdne zahrál sedm ran pod par hřiště a dorovnal se triu Canizares - Sordet - Luiten.

Pouze třetí jmenovaný v kole nechyboval, nizozemský golfista zahrál sedm birdie bez jediného zaváhání. Velmi dobrý start má za sebou také Marcus Armitage (-6) či znovu Scott Hend (-5). Po neprojití cutem zabojoval Jazz Janewattanond, který taktéž odehrál kolo za 66 ran (-5).

Perfektní kolo se stejným výsledkem má za sebou také domácí David Wakhu, šestatřicetiletý hráč je jediným domácím borcem, který hrjae pod par.

Naopak Ondřej Lieser v prvním kole nezazářil a s výsledkem +1 se usadil až ve druhé stovce leaderboardu. Pět birdie se rozhodně dá považovat za úspěch, šest chyb je ale příliš. Zítra jej tak čeká další boj o cut. Ten minulý zvládl, následně pak prožil fantastické finálové kolo.

Dodejme, že na stejném skóre je i Jamie Donaldson, který kromě pěti birdie čtyřikrát připsal bogey a na sedmičce po chybě na týčku zapsal double-bogey.