Poulter deklasoval McIlroye, García i díky famóznímu drivu přelstil Westwooda

PGA TOUR
Poulter deklasoval McIlroye, García i díky famóznímu drivu přelstil Westwooda

Úvodní den WGC-Dell Technologies Match Play nabídl parádní evropské souboje, mírné trápení světové jedničky i úspěšný vstup úřadujícího šampiona. 


Naprosto senzačně vstoupil do jamkovky Ian Poulter. Roryho McIlroye, který na pětce zadrivoval až majiteli jednoho z domů do bazénu, porazil o šest pět jamek před koncem.

Po devítce to bylo jen o dvě, jenže zatímco McIlroy hrál na následujících čtyřech jamkách dvě nad par, Poulter zapsal jedno birdie i eagle. Všechny jamky opanoval a Mr. Ryder Cup tak potvrdil své kvality.

Na slávu z Ryder Cupu určitě zavzpomínal i Sergio García. Ten porazil Leeho Westwooda o čtyři tři jamky před koncem. Za zmínku stojí především neuvěřitelně drive na třináctce, kdy na čtyřparu poslal míček na green a ten se ihned zastavil.

Překvapením je porážka Kevina Na nad Robertem MacIntyrem, z evropských hráčů slaví senzačně i Antoine Rozner. Při své premiéře na PGA Tour porazil Brysona DeChambeaua.

Porážku si naopak z evropských hráčů připsal Viktor Hovland, poměrně jasně jej přehrál Kevin Streelman. Matt Fitzpatrick nestačil na Jordana Spietha, který po změnu i díky chodníku drivoval na jinou jamku, a Shane Lowry podlehl Ryanu Palmerovi.

Do turnaje vstoupil vítězně úřadující šampion Kevin Kisner a také světová jednička Dustin Johnson. V jeho souboji s Adamem Longem se ale šlo až na osmnáctku. Tam nicméně favorit své vítězství potvrdil.