Lieser bere 30. pozici, první titul má po selhání Hardinga krajan van Tonder

Ondřej Lieser
Lieser bere 30. pozici, první titul má po selhání Hardinga krajan van Tonder

Jihoafričan Daniel van Tonder poprvé v kariéře ovládl turnaj European Tour. Jazze Janewattananonda porazil až na třetí play-off jamce, to Justin Harding ve finále zcela vyhořel. 


Justin Harding neprožil dobré finálové kolo. Zatímco ostatní skórovali, Harding chyboval. Tři bogey, stejný počet birdie a závěrečný dabláč = dělená čtrnáctá pozice. Na druhý titul v řadě tak sympatický Jihoafričan nedosáhl.

Slaví ale jeho krajan, Daniel van Tonder. Ten až do čtrnáctky prožíval výjimečné kolo s osmi birdie bez jediné chyby. Poté ale dvakrát v řadě zachyboval a vedoucí pozici ztratil.

Na poslední jamce ovšem zavěsil parádní putt do birdie a jelikož Janewattanond chyboval na šestnáctce, šlo se do play-off. V něm oba odehráli tři jamky, právě na třetí se rozhodlo.

Van Tonder zahrál parádní druhou ránu, to Thajec se k birdie nedostal a další triumf do své sbírky nepřidal. Naopak van Tonder potvrdil svou fantastickou formu ze Sunshine Tour, kde v uplynulém roce ovládl hned čtyři turnaje. Na European Tour každopádně slaví poprvé v kariéře.

Opět byl vidět i český golfista Ondřej Lieser. Prožil nicméně nejklidnější kolo v turnaji a rozhodně nepředvedl takovou senzační divočinu jako ve finále předchozího turnaje.

Dvě bogey, čtyři birdie a je z toho konečná dělená 30. pozice. Až za ním skončili Wil Besseling, Lucas Bjeregaard, Soren Kjeldsen či domácí David Wakhu, který jako jediný Keňan dokázal projít cutem.