Villegas hraje skvěle i v Texasu, Mickelson psal desítku

PGA TOUR
Villegas hraje skvěle i v Texasu, Mickelson psal desítku

Camilo Villegas už na The Honda Classic ukázal, že mu to znovu může jít. Po prvním kole Valero Texas Open dokonce vede. Naopak zcela mimo hru je Phil Mickelson, kterému nevyšel především závěrečný pětipar. 


Camilo Villegas získal během své kariéry čtyři tituly na PGA Tour, před třinácti lety vyhrál Tour Championship a ve FedEx Cupu skončil druhý. Od roku 2014 ale na další titul čeká.

Letos se nicméně dostal do velmi solidní formy. Devětatřicetiletý Kolumbijec skončil dělený šestý na RSM Classic a před dvěma týdny bral dělenou osmou pozici na The Honda Classic.

Skvěle začal i tento týden v Texasu. Po úvodní rundě totiž s výsledkem -8 vede Valero Texas Open. Až za ním jsou hlavní favorité turnaje, Hideki Matsuyama a Jordan Spieth (oba -5) či Scottie Scheffler (-4).

Solidně začali i Evropané, Matt Wallace upsal tři rány, Rafa Cabrera-Bello a Pádraig Harrington dvě. Smolařem kola je Kyle Stanley, kterému easo na třináctce uteklo o vlásek.

Velmi špatně znovu hraje Rickie Fowler, o tři rány hůře na tom poté je Phil Mickelson. Ten až do osmnáctky nehrál nejhorší kolo, ke čtyřem bogey psal i dva dobré zásahy. Jenže na poslední jamce zaznamenal desítku a s turnajem se velmi pravděpodobně bude loučit už po dnešku.