1351 dní! Spieth po čtyřech letech získal titul na PGA Tour

PGA TOUR
1351 dní! Spieth po čtyřech letech získal titul na PGA Tour

Po čtyřech letech se Jordan Spieth dočkal titulu - a to týden před prvním majorem této sezóny. Na Valero Texas Open neměl konkurenci, i když Charley Hoffman mu jisté problémy dělal. 


1351 dní, tak dlouho čekal Jordan Spieth na další triumf. Svého dvanáctého vavřínu se dočkal dnes na Valero Texas Open, vůbec poprvé poté slaví jako ženatý muž.

Spieth hraje v posledních měsících vskutku parádně a nyní své dlouhé čekání ukončil. V San Antoniu mu největší potíže dělal Charlie Hoffman. Ve finále zahrál bezchybně za 66, na posledních dvou jamkách ale náskok Spietha stáhnout nedokázal.

Třiapadesátý hráč světového žebříčku hrál totiž také ve velké pohodě. Kromě bogey na čtyřce nechyboval, zapsal celkem sedm birdie a definitivně rozhodl na sedmnáctce, kde narozdíl od Hoffmana zaskóroval.

Ze hry o titul brzy vypadl Matt Wallace. Chyboval sice jen jednou, skórovat ale také příliš nedokázal. Birdie na šestnáctce a sedmnáctce jej ale udržela v TOP 3.

Po double-bogey předvedl vynikající smršť Lucas Glover. Šest birdie, jeden eagle a parádní čtvrtá pozice. S jedinou chybou dnes hrál také Rickie Fowler, výsledek -5 stačí na dělenou sedmnáctou pozici, ale ne na Masters.