NENECHTE SE PŘEJET…

NENECHTE SE PŘEJET…

DLOUHO JSEM NEMOHL přijít na téma, kterým letošní dubnové vydání otevřít. Víc ve mně rezonovaly události, kterých se teď mimo golfová hřiště seběhlo tolik, až se tomu nechce věřit. Tigerova nehoda, nekonečný covid (alespoň u nás), Slavia (alespoň ve Skotsku), úřední maturity, sopka na Islandu, nová mutace viru v Brně, loď napříč Suezským průplavem, Petr Kellner… Seznam jak z nějaké alternativní reality, a kdyby mi někdo řekl, že to je scénář zvráceného sitcomu, snad bych mu na to raději i v zájmu svého duševního zdraví skočil.


edna z možných obran proti vnitřní desintegraci je nevědomost. Spousta mých známých už ji začala praktikovat. Dostávají se raději do stavu jakéhosi nevědomí tím, že zprávy už nadobro přestali sledovat. Dalším únikem se s příchodem teplého počasí naštěstí stal golf, alespoň ten uvnitř okresů. Bohužel je to tak. Všimli jste si, jak se nám výběh v poslední době zmenšil a vodítko máme zase o něco kratší?

            Vlastně téma úniku z reality na golf je jedno z mých nejoblíbenějších. Nepřestanu být optimistou a budu dál věřit, že covid už nebude obsahem rozhovorů letošní sezony. Na druhou stranu mohla by ho nahradit politika a nadcházející volby do parlamentu. Až se bojím, že by se nám mohla vloudit do kluboven, a co bych si opravdu nepřál, na hřiště. Pořád tomu můžeme zabránit tím, že necháme tuhle špinavou a kolikrát zákulisní hru ve městě. Na golf ji nebudeme tahat. Nebudeme si s ní kazit náladu a ztrácet kvůli soukromým zájmům několika mocichtivých oslů přátele. Navíc politika pochází z řeckého slova politiké, což jsou záležitosti měst, ze kterých se právě na golf snažíme prchnout.

A CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

ANKETA ROKU 2020
ŘEKNI MI, ZRCADLO…

… KTERÉ GOLFOVÉ HŘIŠTĚ bylo v loňském roce nejlepší? To je vám otázka! Jako kdybyste se zeptali, která kniha je nejhezčí nebo která skladba zní vaším uším nejliběji. Nebo dokonce která žena je nejkrásnější… Ale lidé vždy rádi poměřují, a proto vymysleli ankety. A ta naše týkající se českých a slovenských golfových areálů opět dospěla do dalšího ročníku.

S EDITORY GOLF DIGEST

 

PŘÍBĚH MĚSÍCE
ŠTASTNÍ PARCHANTI

COLEMAN UŽ JEDNU PRÁCI MĚL, na plný úvazek, a to v Bank of America v Augustě v Georgii jako viceprezident pro komerční úvěry. Ale když se dozvěděl, že klub Augusta National najímá nové caddies, lákalo ho to natolik, že si podal přihlášku. A vzali ho. Práci v bance neopustil – ve všední dny tam dál docházel, ale o víkendech a svátcích vyměnil oblek a kravatu za tradiční bílý overal. zkrátka, ti, kdo si zahráli na Augusta National, vědí, že jsou šťastní parchanti.

S PETEREM FINCHEM

 

COVER STORY
POŠLI TO TAM

KDYŽ K VÁM DUSTIN JOHNSON přichází, nemůžete si pomoct a sledujete ho už z dálky. Při chůzi se lehce pohupuje v ramenou, skoro jako by tančil. Zatímco ale ramena se s nádhernou nenuceností pohybují, hlava zůstává naprosto v klidu, jako by k nim ani nepatřila. Je skoro urážka popsat ten pohyb slovem „chodit“. Je to aerodynamičtější. Člověka napadne spíš „vykračovat si“, ale v tom je zase cítit určité naparování – a DJ se rozhodně nemá zapotřebí předvádět, ale pět měsíců poté, co si pochutnal na Augustě, má Dustin Johnson, tenhle zenový mistr klidu, hlad po dalších úspěších.

S DANIELEM RAPPAPORTEM

 

CADDIE V UTAJENÍ
KDYŽ VÁŠ HRÁČ VYHRAJE MAJOR

VZTAH MEZI HRÁČEM a jeho kedíkem je složitý, často dramatický, nepřehledný… zkrátka jsou tam všechny možné emoce. Je to takové manželství bez sexu. Hrátkám v ložnici se nejvíc podobá to, když společně vyhrajete major. Spousta caddies začínala jako hráči. A pokud člověk někdy v životě švihal holí, určitě při tom snil o tom, že mu jednou navlečou zelené sako nebo bude v rukou třímat džbán na klaret. A přestože my už na turnajích holemi nešviháme, jen je nosíme, snů jsme se nevzdali. Takže když se nám ten sen splní, to zajímavé na tom nejsou peníze nebo sebeuspokojení – jde o to, že v ten moment se zhodnotí veškerá dřina, kterou jsme museli vložit do toho, abychom se na tenhle olymp dostali.

S JOELEM BEALLEM

 

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

SLOVO ŠÉFREDAKTORA
Nenechte se přejet sebou samým, soupeřem, politikou, konspiracemi nebo sekačkou…

Představujeme

JE ČAS SE DO TOHO OBOUT
Chcete-li se dostat pod 80, musíte na to přestat myslet. Chce to začít jednat
S CLAUDEM HARMONEM III

ZMĚNY VISÍ VE VZDUCHU
Augusta National a její věčná honba za dokonalostí
S DEREKEM DUNCANEM

Mysl

AMERICKÝ DENÍČEK
Ptáte se, a mě baví vám náš život na tour přibližovat
S MONIKOU TAUCHEN

REZERVACE MOTÝLŮ
Tři příběhy o rozdílnosti pohledů české a zahraniční golfové veřejnosti
S ALANEM BABICKÝM

KOMENTÁŘ
Máme ještě stavět golfová hřiště? Jednoduchá odpověď: spíše ne
S ANDREJEM HALADOU

Tělo

TREFTE TO STŘEDEM
Zkuste můj cvik, jak vylepšit kontakt s míčkem
S JESSIKOU KORDA

NA POSLEDNÍ CHVÍLI
Pořád je ještě čas připravit tělo na novou sezonu
S JENNIFER FLEISCHER

VÍCE METRŮ, MÉNĚ KUDRLINEK
Změňte svůj slabý slice v něco…, no řekněme cosi, co se víc podobá DJovu power fadu 
S RONEM KASPRISKEM

CO MÁM V BAGU

Světová jednička má v bagu 3-dřevo i 3-železo, a není to žiletka

S DUSTINEM JOHNSONEM

Hřiště

ČERTOVSKÉ ZMĚNY
Na Čertově břemeni se změnilo mnohé a mnohé se bude měnit i dál
S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM

A mnohem více na 84 STRÁNKÁCH letošního prvního jarního čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 8. DUBNA 2021

© 2021 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.