Leaderboard Masters 2021: Rose na náročném hřišti deklasoval všechny, Fleetwood zase trefil eso

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2021: Rose na náročném hřišti deklasoval všechny, Fleetwood zase trefil eso

Justin Rose je poměrně nečekaným lídrem Masters 2021, v čele si na náročném hřišti vytvořil náskok čtyř úderů. Hlavní favorité se trápili, spokojen nebyl ani Tommy Fleetwood, který ovšem trefil další eso. 


-7 Justin Rose

Masters hned v úvodní den ukázalo, že duben není listopad. Hlavní hvězdy se neuvěřitelně trápily, ne tak Justin Rose. Ten za favorita rozhodně považován nebyl, nyní už ano. Po sedmé jamce hrál +2 a nikdo asi nečekal takový obrat. Na osmičce ale po šťastné druhé ráně zapsal eagle a rozjel svůj skórovací stroj. Na dalších deseti jamkách uhrál dalších sedm birdie, padal mu každý putt a Rose je tak v čele o čtyři rány před nejbližšími pronásledovateli.

-3 Brian Harman, Hideki Matsuyama

Nejlepším Američanem je taktéž senzačně Brian Harman. Ten prožil zřejmě nejklidnější kolo ze všech golfistů. Jedno bogey, čtyři birdie a dělená druhá pozice s Japoncem Matsuyamou. I on nijak zvlášť neskóroval, ale taktéž vyrobil jedinou chybu. Na osmičce si poté stejně jako Rose připsal eagle. 

-2 Christiaan Bezuidenhout, Patrick Reed, Wil Zalatoris, Webb Simpson

I Christiaan Bezuidenhout napodoboval výše uvedené duo. Jedno bogey, tři birdie a skvělý vstup do Masters. V jednu chvíli byl v čele celého turnaje také Patrick Reed, nyní se musí spokojit s děleným čtvrtým místem. 

-1 Tyrrell Hatton, S.W. Kim, Jason Kokrak, Shane Lowry, Jordan Spieth

Jordan Spieth v minulém týdnu konečně vyhrál a nyní potvrdil svou formu i v prvním kole Masters. Na devítce sice zahrál triple-bogey, dokázal se ale obdivuhodně vzpamatovat. Hned na desítce birdie, na patnáctce poté krásným chip-inem rovnou eagle. Nervy na uzdě udržel Tyrrell Hatton. Začal birdie na dvojce, po dalších dvou jamkách už hrál dvě nad par. Nesložil se, na druhé devítce zapsal hned čtyři birdie a jako jeden z mála golfistů se nachází v červených číslech. 

even PAR Jon Rahm, Xander Schauffele, Marc Leishman a 4 další

V paru zahrál čerstvý otec Jon Rahm. Také se v jeho případě nebylo až tak na co dívat - dvě bogey a dvě birdie. Překvapením je rozhodně osmička, na které místo povinného birdie jen těžko zkousával bogey.

+1 Paul Casey, Viktor Hovland, Henrik Stenson, Justin Thomas, Collin Morikawa a 6 dalších

Viktor Hovland prožil hrůzný úvod. Hned na úvodní jamce triple-bogey, po šesti jamkách už byl v paru. Následně další tři bogey, které už smazat nedokázal. Od třináctky zahrál dvě birdie, ještě jedno mu na even par scházelo. 

+2 Tony Finau, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bernhard Langer, Francesco Molinari, Ian Poulter, Adam Scott, Cameron Smith a 12 dalších

Dlouho to vypadalo, že Bernhard Langer odehraje úvodní rundu v paru. Na posledních dvou jamkách ale zahrál po bogey, přesto se o umístění dělí se světovou jedničkou Dustinem Johnsonem, uzdraveným Brooksem Koepkou či s Tommym Fleetwoodem, který včera jako jediný zahrál eso.

Do šestnácté jamky golf nesnášel, ke čtyřem bogey nezapsal jediné birdie. A to nezapsal ani v dalším průběhu, na šestnáctce se rovnou trefil do jamky a zaznamenal eso ve druhém po sobě jdoucím turnaji. 

+3 Phil Mickelson, Kevin Na a 5 dalších

+4 Sergio García, Bryson DeChambeau, Rory McIlroy a 9 dalších

Bryson DeChambeau si svým předlistopadovým výrokem urazil všechny "mastersové" bohy. Jediné birdie, mnoho chyb, žádný proměněný putt a je z toho až dělená 60. pozice. Podobně hrál také Rory McIlroy, který hned v úvodu svého kola trefil svého otce do nohy. Ten poté žertoval, že by si měl od něj vzít podepsanou golfovou rukavici.

+5 Jason Day, Sungjae Im a Zach Johnson

+6 Lee Westwood, Matt Kuchar a 3 další

Změna caddyho Leemu Westwoodovi evidentně nesvědčí. Mnozí očekávali, že Angličan konečně zaútočí na svůj první major. Místo toho po kole se dvěma birdie, šesti bogey a jedním double-bogey ztrácí propastných 13 ran na svého krajana. 

+7 Vijay Singh a 2 další

+8 Ty Strafaci

+9 Sandy Lyle

+10 Carlos Ortiz a Joe Long

+12 Larry Mize