Leaderboard Masters 2021: Rose přes slabší kolo udržel vedení, černým koněm Zalatoris, obhájce končí

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2021: Rose přes slabší kolo udržel vedení, černým koněm Zalatoris, obhájce končí

Američan Will Zalatoris skvostnou druhou devítku téměř dorovnal Justina Rosea, před Moving day na něj ztrácí stejně jako Brian Harman jedinou ránu. Končí naopak Dustin Johnson, obhájce titulu. 


-7 Justin Rose

Justin Rose znovu nezačal ideálně. Po sedmi jamkách hrál +3 a přišel o svůj náskok. Na druhé devítce se ale opět rozjel a třemi birdie dostal skóre na even par. Nadále tak vede, už ovšem o jedinou ránu před americkým duem.

-6 Brian Harman a Will Zalatoris

Že před víkendem budou Američany táhnout Will Zalatoris a Brian Harman? S tím asi nepočítal nikdo. Zalatoris po chybě na devítce pětkrát zaskóroval a famózní byly především poslední tři jamky, na kterých pokaždé zapisoval birdie. Vzrůstem nevelký Harman měl znovu velmi klidné kolo, dvě bogey, pět birdie a opět výsledek 69.

-5 Marc Leishman a Jordan Spieth

Jordan Spieth sice eagle ve druhém kole nezahrál, také ovšem nezapisoval žádné triple-bogey. Tři pětipary využil ke skórování, jediná chybička přišla na dvanáctce. Velmi dobře zahrál Marc Leishman. Po čtvrtečním paru si šesti birdie pomohl do TOP 5.

-4 Tony Finau, Cameron Champ, S.W. Kim, Hideki Matsuyama, Bernd Wiesberger, Justin Thomas

Hrdinou i nešťastníkem dne je zcela jistě S.W. Kim. Na čtrnáctce po trojputtu vzteky nalomil svůj putter a na greenech tak musel dohrávat trojkou dřevem. Výsledek? Čtyři dvojputty a čtyři pary. Do boje o titul se plnohodnotně zapojil také Justin Thomas, který přitom úvodní rundu hrál za +1.

-3 Xander Schauffele

Jediným mohykánem na -3 je Xander Schauffele. Za zmínku stojí krásný putt na šestnáctce, jinak to bylo velmi dobré kolo jen se dvěma bogey.

-2 Corey Conners, Collin Morikawa, Ryan Palmer, Cameron Smith

-1 Stewart Cink, Bryson DeChambeau, Viktor Hovland, Martin Jones

Bryson DeChambeau hrál v pátek v paru. Tedy v tom svém. Zahrál skutečně 67, zlepšil se o devět ran a reálně může uvažovat o zeleném saku. Tedy za předpokladu, že svými dělovými drivy bude trefovat fairwaye. "Barevné" kolo dne zahrál Viktor Hovland. Tři bogey, jeden dabláč, ale také pět birdie a jeden eagle. Za zmínku stojí jamky 15 až 17. Hovland trefil chip-in do eaglu, na šestnáctce proměnil putt do birdie a na sedmnáctce další chip-in. Parádní výsledek. 

even PAR Tommy Fleetwood, Shane Lowry, Jon Rahm, Henrik Stenson a 7 dalších

Skóre even PAR si zarezervovali především Evropané. Z jedenácti hráčů najdeme na tomto výsledku hned šest evropských hráčů včetně Jona Rahma, Tommyho Fleetwooda či Henrika Stensona, kterému se v dalším průběhu téměř nedá nefandit. V posledních měsících totiž neprožíval ideální období.

+1 Tyrrell Hatton, Patrick Reed, Scottie Scheffler a 5 dalších

+2 J.M. Olazabal, Webb Simpson a 5 dalších

Hrdinou Masters je už nyní pětapadesátiletý Jose Maria Olazabal. Golf hraje poprvé od listopadového Masters, kde skončil až 88. Nyní prošel cutem a výsledek +2 rozhodně není špatný. 

+3 Francesco Molinari, Ian Poulter, Paul Casey, Adam Scott, Phil Mickelson a 3 další

Přesně na ránu prošli cutem Francesco Molinari, Ian Poulter či Paul Casey, kterému tedy závěr vůbec nevyšel. Na posledních dvou jamkách z toho byly dvě chyby. Dobrou zprávou je účast Phila Mickelsona, pátek zvládl v paru a v poměrně klidném rozpoložení. 

CUT Sergio García, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Lee Westwood, Danny Willett, Rory McIlroy, Bernhard Langer, Patrick Cantlay, Jason Day, Sungjae Im a 23 dalších

+4 už na cut nestačilo. Končí tak elitní evropské trio García - Westwood - McIlroy, evidentně v nepohodě hrající Patrick Cantlay, se zraněnými zády Jason Day a s problémy s kolenem hrající Brooks Koepka. Pokračovat nebude ani Dustin Johnson, ze hry ho vyřadil mizerný závěr. Ten začal už na patnáctce, kde místo skórování psal bogey. Další chyba přišla na sedmnáctce a to už světová jednička věděla, že na poslední jamce musí zaskórovat. Výsledkem bylo další bogey. 

DSQ Matthew Wolff

Diskvalifikací skončilo letošní Masters pro Matthewa Wolffa. S výsledkem +11 by to ale na postup rozhodně nestačilo. Wolff byl diskvalifikován poté, co podepsal skórkartu, ve které bylo uvedeno nižší skóre než skutečně zahrál.