Leaderboard Masters 2021: Famózní Matsuyama utekl všem, favorité neútočili

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2021: Famózní Matsuyama utekl všem, favorité neútočili

Špatné podmínky ve třetím kole nejlépe zužitkoval Hideki Matsuyama, jeho druhá devítka jej posunula do značného náskoku. Favorité nezářili, v popředí zůstal pouze Xander Schauffele. 


-11 Hideki Matsuyama

Hideki Matsuyama začal zářit až po více než hodinové pauze. Na druhé devítce zapsal čtyři birdie, na patnáctce si připsal svůj třetí eagle v turnaji a po bezchybné rundě se dostal do čela o čtyři rány před ostatní. 

-7 Will Zalatoris, Justin Rose, Marc Leishman, Xander Schauffele

Will Zalatoris upsal alespoň jednu ránu a má nadosah senzační úspěch. Justin Rose si opět podržel výsledek -7, to ovšem znamená, že k vysněnému zelenému saku má poměrně daleko. Jako druhý největší favorit je nyní považován Xander Schauffele. Ten při Moving day upsal čtyři rány a může být při zaváhání Matsuyamy ve hře. 

-6 Corey Conners

-5 Jordan Spieth

Jordan Spieth tentokrát nezvládl sedmičku, na ní ztratil dvě rány. Nakonec hrál díky čtyřem birdie v paru, na Matsuyamu ale ztrácí šest ran, což před posledním kolem rozhodně není ideální.

-4 Brian Harman

-3 Tony Finau

-2 S.W. Kim, Robert MacIntyre, Bernd Wiesberger

-1 Stewart Cink, Viktor Hovland, Kevin Na, Ryan Palmer, Patrick Reed, Cameron Smith, Henrik Stenson, Justin Thomas

Sněhulák na třináctce definitivně zlomil Justina Thomase. Včera hrál tři nad par a je ze hry o titul. Bude ale bojovat o TOP 10, stejně jako Viktor Hovland hrající v paru či Henrik Stenson, který odehrál i třetí velmi vyrovnané kolo.

even PAR Francesco Molinari, Phil Mickelson, Jon Rahm a 5 dalších

Phil Mickelson nadále překvapuje, včera vyrobil jedinou chybu, upsal tři rány a může se ucházet o TOP 10. Tento výsledek zcela jistě přejeme i Francescu Molinarimu, který ke skórování znovu využil osmičku a jinak odehrál své nejlepší kolo za 69. 

+1 Tommy Fleetwood, Collin Morikawa a 7 dalších

+2 Bryson DeChambeau a 4 další

Příležitost přiblížit se čelu Bryson DeChambeau vůbec nevyužil. Zahrál sice čtyři birdie, k tomu ale tři bogey a především dva dabláče na čtyřce a dvanáctce. Tříparová jamka mu na letošním Masters dělá velké problémy, ztratil na ní už čtyři rány. 

+3 Tyrrell Hatton, Ian Poulter a 2 další

+4 Paul Casey a 4 další

+5 J.M. Olazabal

+6 Jim Herman

+10 Adam Scott