Obrovské drama rozhodl Oosthuizen. Ve prospěch Australanů

PGA TOUR
Obrovské drama rozhodl Oosthuizen. Ve prospěch Australanů

Turnaj dvojic v New Orleans ovládla australská dvojice Marc Leishman - Cameron Smith. V play-off o všem rozhodl nepovedenou ranou Louis Oosthuizen. 


Naprosto katastrofálně odehráli finálové kolo Viktor Hovland a Kristoffer Ventura. Šest bogey, žádné birdie a z boje o titul nakonec je až dělená pětadvacátá pozice.

Příliš dobře si nevedli ani Cameron Champ a Tony Finau. Sice dvě birdie, ale také double-bogey na devítce a další čtyři chyby. O vítězství naopak mohli bojovat Angličané Hatton a Willett.

Na osmnáctce ale místo skórování přišlo double-bogey a tak se toto duo musí spokojit s děleným osmým místem. Do nejlepší desítce se vtěsnali také obhájci triumfu Ryan Palmer a Jon Rahm a také Bubba Watson a Scottie Scheffler.

O titul se ale bojovalo jinde. Cameron Smith a Marc Leishman předváděli dlouho bezchybný výkon, vše se ale začalo kazit na třináctce. Od té chvíle hráli +2.

Charl Schwartzel a Louis Oosthuizen hráli na první devítce také bez jediné chyby, od desítky to byl výsledek +1. A tak se nakonec šlo do play-off.

A v něm rozhodl hned první úder. Louis Oosthuizen poslal míček do vody a při foursomech prakticky rozhodl. Na green se jihoafrická dvojice čtvrtou nedostala, neboť Oosthuizen pro změnu zamířil do bunkeru. Smithovi s Leishmanem stačil pohodlně par.