Burns se o první triumf připravit nenechal, Bradley mu ale situaci ulehčil

PGA TOUR
Burns se o první triumf připravit nenechal, Bradley mu ale situaci ulehčil

Čtyřiadvacetiletý americký golfista Sam Burns ovládl Valspar Championship a připsal si svůj premiérový titul na okruhu PGA Tour. 


Sam Burns ke svému premiérovému titulu nakročil v pátek, kdy se dostal do kontaktu s Keeganem Bradleym. Víkend ale Burnsovi vyšel o poznání lépe.

Bradley měl sice velmi dobrou úvodní devítku, na třináctce ale jako jediný ve finále poslal míček do vody a double-bogey mu vzalo vítr z plachet. Další chybu předvedl na dalším tříparu a bylo po nadějích.

Burns oproti tomu odehrál celý turnaj bez double-bogey. Na úvodní devítce třikrát zaskóroval, stejně tak i na druhé. Vadit mu nemusely ani bogey na osmičce, patnáctce a závěrečné jamce, kde už o svém úspěchu neměl pochyb. 

Třetí pozici berou Viktor Hovland a také Cmaeron Tringale. Druhý jmenovaný přepsal historii PGA Tour, když se stal nejvýdělečnějším hráčem PGA Tour bez zisku jediného titulu.

Samostatné páté místo vybojoval Abraham Ancer, do nejlepší desítky se vešli i další známá jména, konkrétně Max Homa, Joaquin Niemann či Louis Oosthuizen, který tak pokračuje ve vynikajících výsledcích.