Jarní golf s kouzlem probouzející se přírody!

Jarní golf s kouzlem probouzející se přírody!

Přišlo jaro. Kalendář spočítal zimě všechny její dny a z golfových areálů postupně zmizel sníh. Ze zimního spánku se postupně probrala nejen příroda, ale i první golfisté. Ti šikovnější už stihli oprášit bagy a odehrát první hry na probouzejících se greeen. V Golf Resortu Ostravice i v Golf Resortu Kaskáda již otevřeli všech 18/27 jamek na letní greeny.


I když dubnové a někdy i květnové počasí ještě každý den dokáže přinést překvapení v podobě všech čtyř ročních období, golfová hřiště už mají v rukou greenkeepeři, jejichž jedinou starostí je dostat hřiště co nejdříve do nejlepší možné kondice. A to se nám díky letitým zkušenostem těchto lidí podařilo.

"Golfisté se po zimě, která jim kvůli pandemii nedopřála hodně cestování za zážitky po exotických golfových destinacích, už nemohli dočkat prvních odpalů na svých oblíbených domácích hřištích. Tak jako před rokem i letos má golf všechny předpoklady stát se skvělým způsobem, jak se vypořádat s dobou, které vládne home office, call-y a online meetingy, " říká s úsměvem Petra Kantorová, manažerka golfových resortů TMR Kaskáda a Ostravice.

Na rozdíl od sterilního online prostředí je golfová hra v probouzející se přírodě plné kvetoucích stromů a vůní doslova balzámem na duši. Na to, aby i samotná hra přinášela ty nejkrásnější požitky, však musí začít včas "čarovat" i head greenkeeper se svým týmem, protože probrat golfové hřiště ze zimního spánku není jednoduchý úkol.

A tak zatímco golfisté se po zimě soustřeďují na to, aby si připomněli svůj výjimečný švih, precizní putt nebo aby překonaly kolegu délkou jarního odpalu na driving range, greeny zatím absolvují své pravidelné jarní rituály.

"Probrat hřiště do stavu, aby byla hra na něm radostí, znamená nepodcenit ani jednu maličkost. Po roztátí sněhu je důležité zjistit, v jakém stavu hřiště přežilo zimu, uklidit hrubé nečistoty. Hned na začátku jsme probudili travnatý porost ze zimního spánku prvním sekáním, kterým jsme upravili green a fairway. Dopřáli jsme jim důležité živiny, vyčesali jsme trávu z Rough, abychom uvolnili cestu slunečním paprskům a dešti, vertikutovali a zapískovali odpaliště. Máme za sebou úpravy a označení vodních překážek a stanovišť, aerifikaci greenů, doplnění písku do bunkrů a další drobnosti. Na jaře připravujeme také celosezónní plán sečení, kterým se snažíme během sezóny řídit. Plánujeme díky tomu také rozšířit hrací plochy na hřišti a zvětšit greeny. Každý z našeho týmu ví, co má dělat a cíl máme jen jediný - aby všichni golfisté měli ze hry na našich hřištích jen ty nejkrásnější zážitky, " vysvětlil tradiční jarní rituály šéf golfového segmentu TMR Jan Kastner.

To, že jaro je tady a spolu s ní i možnost věnovat se po zimní přestávce golfu, je skvělá zpráva. Další je fakt, že díky postupnému uvolňování protiepidemických opatření již v jednom flightu na hřištích v České republice mohou setkat opět i čtyři hráči a na golfová hřiště mohou přicestovat i z jiných okresů. Pokud k tomu připočteme možnost hry v prvních týdnech po otevření za snížené "jarní ceny", bohatou nabídku golfových a pobytových balíčků v Golf Resortu Ostravice, Golf Resortu Kaskáda plus možnost využít hru i na partnerských hřištích TMR v Olomouci a ve Skalici, vyhlídky na parádní golfové zážitky pro začínající i zkušené golfisty vypadají být více než slibné. Více o nejvýhodnějších golfových produktech ZDE.