478 startů, 8 358 dní. Nyní má Bland první titul z European Tour

European Tour
478 startů, 8 358 dní. Nyní má Bland první titul z European Tour

Golfový svět má dalšího hrdinu. Angličan Richard Bland se dočkal svého prvního vítězství poté, co v září roku 1996 vstoupil do European Tour. Před dvěma lety hrál Challenge Tour, nevzdal to a nyní zaslouženě slaví.


Google neexistoval, Viktor Hovland nebyl na světě a Tiger Woods nevyhrál jediný turnaj. V září roku 1996 se stal Angličan Richard Bland členem European Tour a od té doby čekal.

Trvalo to 8 358 dní a neuvěřitelných 478 turnajů. Včera večer se ale osmačtyřicetiletý hráč dočkal. Po velkém dramatu ovládl Betfred British Masters a má první titul.

Bland odehrál naprosto výjimečný turnaj. Chyboval totiž jen jednou, bogey si připsal ve třetím kole na osmé jamce. Včera hrál čistě se šesti birdie a především to na osmnáctce bylo nesmírně důležité.

Nakonec ale stačilo pouze na play-off, neboť se na něj dotáhl Ital Guido Migliozzi. Ten navíc rozehrávku na osmnáctce zvládl lépe, trojputtem si ale příležitost na třetí titul z okruhu nechal ujít. Slaví tak Bland.

Jedinou ránu ztratilo trio Coupland - Korhonen - Meronk, lídr po třech kolech Eddie Pepperell nezahrál dobré finálové kolo a propadl se na dělenou jedenáctou pozici. Tu v konečném součtu okupuje i hostitel turnaje Danny Willett.