Leaderboard PGA Championship: Mickelson senzačně v čele, světová jednička i možný nástupce končí

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Mickelson senzačně v čele, světová jednička i možný nástupce končí

Nestárnoucí Phil Mickelson je po dvou kolech senzačně v čele PGA Championship. Vedení dělí s Louisem Oosthuizenem, jedinou ránu ztrácí Brooks Koepka.


-5 Phil Mickelson, Louis Oosthuizen

Phil Mickelson začal znovu skvěle, na své druhé jamce zaskóroval, poté ale do konce první devítky třikrát chyboval a zdálo se, že forma je fuč. Na druhé devítce to ovšem ze strany padesátiletého golfisty byla fantazie. Pět birdie, žádná chyba a tedy dělené vedení. Bezchybně až do osmnáctky hrál Louis Oosthuizen. Samostatnou první pozici ale před Moving day neudržel, neboť na osmnáctce zahrál bogey. 

-4 Brooks Koepka

Zdá se, že Brooks Koepka je fit a znovu může bojovat o major titul. Včera sice zahrál čtyři bogey a jen jedno birdie, k tomu ale přidal dva famózní eagly. Dnes jej tak čeká boj o první pozici, ve flightu půjde s Brandenem Gracem.

-3 Christiaan Bezuidenhout, Branden Grace, Hideki Matsuyama

Po rundě za 73 se Hideki Matsuyama zvedl a díky čtyřem ranám pod par hřiště je dělený čtvrtý. Druhý major titul v řadě tak není vůbec vzdálený, dvě rány mohou zcela jistě dohnat i zmíněný Branden Grace či Christiaan Bezuidenhout.

-2 Paul Casey, Corey Conners, Sungjae Im, Kevin Streelman, Gary Woodland

-1 Joaquin Niemann, Bryson DeChambeau a 5 dalších

Po úvodním kole přiznal, že nikdy nehrál na těžším hřišti. Bryson DeChambeau přesto hraje po dvou kolech pod parem hřiště, skóre -1 stačí na dělené dvanácté místo.

even PAR Viktor Hovland, Shane Lowry, Ian Poulter, Pádraig Harrington, Matt Fitzpatrick a Keegan Bradley

Keegan Bradley kazí evropskou dominanci na skóre evan par. Drží se na něm hned pětice hvězdných Evropanů v čele s kapitánem letošního výběru Ryder Cupu Pádraigem Harringtonem, který zatím hraje velmi solidně.

+1 Collin Morikawa, Bubba Watson, Lee Westwood, Wil Zalatoris a 3 další

Obhájce titulu, nečekaný hrdina Masters a ve skvělé formě hrající Lee Westwood. Skóre -1 rozhodně není daleko od první pozice a všichni tito hráči mohou při Moving day zaútočit. 

+2 Abraham Ancer, Tyrrell Hatton, Tony Finau, Patrick Cantlay a 3 další

+3 Rickie Fowler, Rory McIlroy, Jon Rahm, Justin Rose a 7 dalších

Na třech jamkách v řadě od šestnáctky do osmnáctky Rory McIlroy chyboval, přesto se oproti první rundě zlepšil o tři rány a cutem nakonec prošel. Osm ran na lídry ztrácí i Justin Rose, Jon Rahm nebo také Rickie Fowler, kterému bychom dobré umístění rozhodně přáli.

+4 Jordan Spieth, Danny Willett a 11 dalších

Jordan Spieth své kolo orámoval jedním bogey za druhým. Na jedničce, desítce, jedenáctce i osmnáctce hrál bogey, k tomu ještě jedno na jamce číslo sedmnáct. Dvě birdie jsou málo a Spieth tak dělí až padesáté místo. 

+5 Jason Day, Patrick Reed, Webb Simpson a 16 dalších

CUT Sergio García, Dustin Johnson, Marc Leishman, Adam Scott, Xander Schauffele, Tommy Fleetwood, Martin Kaymer, Max Homa, Matt Kuchar, Justin Thomas a Kevin Na a 62 dalších

Poprvé na PGA Championship cutem neprošel Justin Thomas, který neproměnil závěrečný putt na pokračování v turnaji. Jednu ránu ztratili také Xander Schauffele, Adam Scott či Dustin Johnson, který svůj neúspěch nenesl zrovna dvakrát dobře. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Golf Gods (@golf_gods)

DSQ Y.E. Yang

WD Sam Burns