PGA se omluvila Philovi a Brooksovi za nezvládnutou situaci na závěrečné jamce majoru

PGA TOUR
PGA se omluvila Philovi a Brooksovi za nezvládnutou situaci na závěrečné jamce majoru

Zatímco Phil Mickelson nezvládnutou situaci bezpečnostních složek na osmnácté jamce závěrečného kola PGA Championship přešel, Brooks Koepka byl podstatně více rozladěn. 


Na osmnácté jamce už bylo po dvou ranách jasno. Phil Mickelson poslal míček čtyři metry od jamky, Brooks Koepka hole-out do eaglu nezahrál a definitivně rozhodl o tom, že se Phil stane nejstarším vítězem majoru.

Fanoušci ale v tu chvíli byli naprosto nezvladatelní. Jeden z fandů chtěl Phila obejmout a vítěz majoru jej musel odtrhnout. Ještě hůře na tom byl Koepka, podle kterého jej fanoušci několikrát zasáhli do operovaného kolene.

Koepka spekuloval i možném úmyslném pokusu ublížit mu. "Nevím, cítil jsem, že se někdo pokusil...," řekl a přerušil svou výpověď. "Nevím, o co šlo, ale v pořádku to nebylo," dodal s tím, že koleno příliš v pořádku nemá.

To Phil měl o poznání lepší náladu. "Bylo to trochu nervózní, ale také mimořádně úžasné," uvedl k závěrečné scenérii Mickelson.

Vedení PGA se každopádně oběma golfistům omluvilo. Výkonný ředitel PGA of America Seth Waugh uvedl, že organizace lituje momentu, kdy byli hráči a kedíci ve zranitelné pozici. Podle Waugha je hlavním cílem bezpečnost a tak byl nakonec velmi rád, že se brzy obnovil pořádek.

Chvíli se totiž zdálo, že fanoušci vtrhnou i na green. To se ovšem naštěstí nestalo.