Wiesberger v Dánsku deklasoval své soupeře a spravil si chuť po neúspěšném majoru

Wiesberger v Dánsku deklasoval své soupeře a spravil si chuť po neúspěšném majoru

Na PGA Championship neprošel cutem, o týden později ale může na European Tour slavit svůj sedmý vavřín. Na Made in Himmerland deklasoval všechny ostatní a tento podnik vyhrál podruhé v řadě


Bernd Wiesberger navázal na rok 2019, kdy kromě Dánska triumfoval ještě ve Skotsku a Itálii. Dnes si připsal už svůj sedmý triumf na European Tour, když na Made in Himmelmark nikomu nedal příležitost.

Vyhrál s náskokem pěti ran, které nasbíral na druhé devítce závěrečného kola. Po birdie na jedničce chyboval na jamce číslo tři, od té chvíle ale zahrál sedm birdie, připsal si na své konto nejlepší kolo v týdnu a mohl zvednout trofej pro vítěze.

Jak již bylo řečeno, druhý Guido Migliozzi ztratil pět ran. Na TOP 10 nakonec byl potřeba výsledek alespoň -13, což splnili například také Marcus Armitage, Ross Fisher či Shubhankar Sharma.

Cut nastavený na výsledku -2 už v pátek večer zastavil Aarona Raie, Edouarda Molinariho, Scotta Henda, Chrise Wooda či Andreu Pavana, který nadále pokračuje v hrozivých výsledcích. Tentokrát během dvou kol nastřádal čtyřiadvacet ran nad par hřiště.