Famózní start Kouskové, v TOP 5 další dvě Češky

Famózní start Kouskové, v TOP 5 další dvě Češky

Po prvním kole Amundi Czech Ladies Challenge je v českém táboře mnoho důvodů k radosti. Na prvním profesionálním turnaji LET Access Series tohoto roku je ve vedení domácí amatérka Sára Kousková, která předvedla ve čtvrtek své životní kolo. V první pětici najdeme ještě dvě české amatérky – Patricii Mackovou a Kristýnu Frýdlovou.


Golfový resort na Konopišti přivítal téměř 90 hráček z 24 zemí světa přívětivě. Slunečné počasí a téměř bezvětří dalo základ výborným výsledkům, které provázely celý první hrací den. Nebyla nouze o krásné rány a několikrát byla na spadnutí i magická Hole in one. Pod normu hřiště se dokázalo dostat 13 hráček, jedna však čtvrtečnímu kolu významně kralovala.

Sára Kousková dokázala zahrát 64 ran, tedy 8 pod par, což je její nejlepší kariérní výsledek. Nerodil se však lehce. Kousková byla po pěti jamkách +1, poté však nastartovala birdie stroj a prvních devět jamek již končila 1 ránu pod normou hřiště. Famózní výkon však byl k vidění zejména na druhé devítce, kterou obešla za neskutečných 29 ran, včetně eaglu na 15. jamce. „Zlomovým bodem pro mne byla šestá jamka. Do té doby jsem měla spíš smůlu a nedařilo se mi hrát tak, jak jsem si před turnajem naplánovala. Poté se mi povedlo trefit dobrou ránu do greenu a od té doby už to šlo dobře. Fungovala mi hra jak železy, tak driverem. Při troše štěstí mi tam ještě pár puttů mohlo spadnout, ale to je prostě golf. Jsem samozřejmě moc spokojená a už teď se těším na zítřek,“ popsala své první kolo jedenadvacetiletá reprezentantka Prague City Golf, Sára Kousková.

Ta bude vstupovat do druhého kola s náskokem pěti ran před dvojicí pronásledovatelek ze zahraničí. Tři rány pod par si připsala jak mladá Švýcarka Elena Colombo, tak i španělská reprezentantka Natalia Escuriola Martinez. Pouze ránu za nimi, na děleném čtvrtém místě, se nachází další dvě české amatérky Kristýna Frýdlová a Patricie Macková. Dvě rány pod normu hřiště zahrály i Francouzka Lucie Andre, Angličanka Sophie Lamb a Švédka Linda Lunqvist. Boj o stupně nejvyšší tak slibuje velkou bitvu. Úplně z něj není vyloučena ani mladičká Klára Sionková, která s výsledkem +1 dělí 22.místo. Připomeňme si, že cutem po pátečním kole projde 45 nejlepších profesionálek. O titulu se rozhodne v sobotu po 15.hodině.