Něco se změnilo. Bezstarostnost skončila

Něco se změnilo. Bezstarostnost skončila

POZOROVAT, JAK SE TEMPO na hřištích z týdne na týden zrychlilo i zpomalilo, je svým způsobem fascinující. Na co jsme si několik týdnů rádi zvykali, se jako mávnutím kouzelného proutku změnilo k nepoznání. Jako by nám někdo jedním rozhodnutím vzal jistoty, klid i čas a vrhl nás do chaosu. A stačilo k tomu jediné: Nechat nás zase hrát ve čtyřech. Pustit nás na turnaje. Mnohým z nás se zhroutil tolik hýčkaný svět bezstarostnosti.


Hra ve dvou nám dávala volnost. Ve dvou jsme se na prvním odpališti sešli. Ve dvou hráli a obvykle i dohráli. Podobné dvojice vídali v dálce před námi či za námi. I přes zkrácené startovní časy jsme všichni měli času dost. Nikdo nemusel spěchat. Někdo se mohl i lehce loudat. Hra se přesto nevlekla, plynula, jako kdybychom si čas pro jednou dokázali ochočit. Stačilo si najít ten správný slot.

A CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE?

THE OPEN CHAMPIONSHIP
SRDEČNÉ POZDAVY Z ROYAL ST. GEORGE´S

TAK JAKO POSTAVA Jamese Bonda, kterou stvořil, i spisovatel Ian Fleming měl ke golfu blízko, a jestli se někde cítil doma, bylo to v dějišti letošního Open Championship. Fleming byl britský vlastenec, ale zároveň i neklidná duše, rozervaná mezi všemi milenkami, životy a zeměmi, muž, který nikdy a nikde v klidu nespočinul a nebyl spokojený. Snad jen zde, na této větrem bičované výspě, se cítil téměř doma.

 

S JOHNEM BARTONEM

 

GABRIELA PARTYŠOVÁ
O ČEM SE S MUŽI NA HŘIŠTI NEMLUVÍ?

S GOLFEM ZAČALA na Hluboké, ale pak si musela dát pár měsíců pauzu. Prošla si rebelským obdobím, které s její povahou přijít muselo, ale dnes už by ho neopakovala a dala by raději před golfovými turnaji víc času na přípravu. Ke hře se dostala postupně přes slovo, ale také, aby ho začala brát opravdu vážně, musela dospět a dozrát. Poznat, že přes něj dokáže najít nejen sama sebe, ale i sama sebou na pár hodin být.  

S ROBNEM DRAHOŇOVSKÝM

 

ŠKOLA GOLF DIGEST
LEKCE DRAJVOVÁNÍ

PATRNĚ PRÁVĚ PŘEMÝŠLÍTE o tom samém, co všichni ostatní: Co bych tak já, obyčejný smrtelník, mohl mít společného s těmi nejlepšími hráči na světě? Odpověď je velmi jednoduchá. Oni se snaží o to samé, co vy: Odehrát míček, co nejdál to jde, a zároveň ho udržet ve hře. Věřte mi, že jsou zamilovaní do délky stejně jako vy – a možná ještě mnohem víc –, jenže jim se podařilo najít způsob, jak získat maximální vzdálenost, aniž by museli obětovat cokoli jiného. Pojďme si o jejich tajemstvích něco říct a třeba se vám od těch nejlepších bomberů všech dob podaří i něco málo ukrást pro sebe. U některých z nich to je práce spodní poloviny těla; u jiných to jsou paže a ruce. Anebo je to něco, co dělají v nápřahu, nebo jak se pohybují skrz míček. Vaším úkolem bude rozhodnout, čí techniku okopírovat, která by mohla nejlépe vyhovovat vašemu švihu. Máte-li plynulý švih, asi byste měli následovat Freddieho Couplese. Jestli hrajete fade, mohl by to být Dustin Johnson. Sázíte-li na tempo a sekvenci pohybů těla a paží, skočte rovnou po Tigerovi. Ukážu vám i pár cviků, na kterých byste měli zapracovat. Když se zaměříte na ty správné věci, budete na dobré cestě, jak tento rok razantně zlepšit své drajvování. Tak co, jste připraveni?

S BUTCHEM HARMONEM

 

OTESTOVALI JSME ZA VÁS
JDE TO I ZE ZELENÝCH

PODNIKLI JSME TEST: Hráli jsme hřiště z různých odpališť a pak porovnali výsledky, zkušenosti a dojmy. Ačkoli teorie by napovídala, že z čím bližších odpališť hrajete, tím nižších čísel byste měli dosahovat, skutečnost zdaleka tak jasná není. A dokonce ani takzvaná dámská odpaliště mnohým mužům nemohou zaručit, že golfové kolo zvládnou lépe. Toto je druhá část naší zkušenosti – hra redaktora Robina Drahoňovského (HCP 18,2) – a navazuje na minulý článek, zkušenost Andreje Halady (HCP 8,7).

 

21DENNÍ VÝZVA
HRAJTE S NÁMI O MODRÉ TRIKO

KAŽDÝ Z NÁS má v kalendáři turnaj, který považuje za svůj vrchol sezony. Turnaj, ve kterém může jít o vše, a na kterém by pro dobrý výsledek udělal vše, co je možné. Máme pro vás třítýdenní plán, jak se připravit na váš rozhodující den. A navíc pro vás máme jeden turnaj, který vám může v naší 21denní výzvě přinést originální modré triko.

S FILIPEM MRŮZKEM A ŠIMONEM ZACHEM

A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE?

SLOVO ŠÉFREDAKTORA
Je to svým způsobem fascinující, pozorovat, jak se tempo na hřištích z týdne na týden změnilo…

PŘEDSTAVUJEME

ABRAHAM ANCER
Narodil se v Texasu, vyrůstal v Mexiku, má dvojí občanství a nikdy neměl švihového trenéra. Dodnes nemá
S GABRIELLOU HERZIG

MYSL

CADDIE V UTAJENÍ
Ne každý se třese na to, že se nechá očkovat
S JOELEM BEALLEM

KDYŽ SE KAMERA NEVYPNE
Co o nás ostatních vypovídá jedna prostá úklona
S JERRYM TARDEM

MÉ ŠŤASTNÉ MÍSTO
Zapsat si všechny věci, za které jsem vděčný, mi pomáhá hrát lepší golf
S MAXEM HOMOU

KOMENTÁŘ
Virtuálové: jsou ještě problémem?

S ANDREJEM HALADOU

RÁNA Z MILOSTI
Jestli si chcete zahrát o peníze, potřebujete znát pár základních pravidel

S COLEMANEM BENTLEYM 

TĚLO

RÁNY, CO ŠETŘÍ RÁNY
Opřete se o ně, a vyhněte se třeba double bogey
S JOHNEM MONTGOMERYM

28 Lekce drajvování
Co byste se mohli naučit od těch nejlepších, jaké jsem kdy trénoval

S BUTCHEM HARMONEM
A PETEREM MORRICEM

HŘIŠTĚ

V LESE A KAPRADÍ
Mnich i Nová Bystřice jsou hřiště, jejichž prvotní a stálou devizou je krajina, prostředí a příroda

PŮVAB V KONTRASTU
Ústí nad Labem: místo, kde dnes stojí hřiště, bývalo původně důlním místem nazvaným Pankrác

 

A mnohem více na 92 STRÁNKÁCH letošního červnového čísla.

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vyšlo ve čtvrtek 10. ČERVNA 2021

© 2021 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.