Fowler se na U.S. Open neprobojoval

PGA TOUR
Fowler se na U.S. Open neprobojoval

Rickie Fowler o jedinou ránu neprošel kvalifikací na blížící se U.S. Open. Americký sympaťák tak bude chybět už na druhém majoru v řadě a zřejmě mu nepomůže ani iniciativa Phila Mickelsona. 


Phil Mickelson loni od USGA dostal výjimku. Tu původně odmítl, nakonec ale změnil názor, snad i kvůli tomu, že se bude hrát v rodném San Diegu. Jenže minulý měsíc ovládl PGA Championship a díky posunu ve světovém žebříčku si start na třetím majoru sezóny vybojoval sám.

Pozvání od USGA by tak rád předal Rickiemu Fowlerovi. Na to ovšem sám právo nemá. Zdá se tak, že Fowler bude scházet na druhém majoru v řadě. Kvalifikací na U.S. Open totiž o jedinou ránu neprošel.

V posledních týdnech se Fowler dokázal zlepšit, stále ale prožívá frustrující období. Na PGA Championship hrál na pozvánku a kvůli bogey na poslední jamce přišel o místo zaručující start v příštím ročníku The Masters.

Na Memorialu bral jedenáctou pozici, ani to mu ale nic nezajistilo. Aktuálně je rodák z Murriety v Kalifornii na 87. místě ve světovém žebříčku a U.S. Open vynechá poprvé od roku 2010.

Nudit se ale zřejmě nebude, třetí major sezóny by měl strávit ve společnosti Tigera Woodse. S ním trávil čas už během Masters. „Pokud bude Woods doma, jsem si jistý, že je tu šance. Stavil bych se a možná přiměju Charlieho, abychom si trochu zahráli," zmínil Fowler syna legendárního golfisty, který se stále zotavuje z těžké autonehody.