Potvrzeno: Ondřej Lieser bude hrát na olympiádě v Tokiu

Ondřej Lieser
Potvrzeno: Ondřej Lieser bude hrát na olympiádě v Tokiu

Historická účast českého golfisty na olympiádě byla potvrzena po dnešní uzávěrce redukovaného žebříčku Mezinárodní golfové federace (IGF), v kterém byl Ondřej Lieser klasifikován jako padesátý v pořadí mezi šedesátkou postupujících.


Oficiální olympijský žebříček Olympic Golf Ranking se dnes odpoledne definitivně uzavřel a byla tak potvrzena olympijská účast českého golfisty Ondřeje Liesera, který v posledním vydání žebříčku obsadil 50. místo. Stane se tak vůbec prvním mužským českým golfistou, který bude na olympiádě reprezentovat český golf.

Při návratu golfu pod pět kruhů v roce 2016 české barvy premiérově hájila Klára Spilková, která by měla také do Tokia znovu odcestovat. V dnes aktualizovaném žebříčku je česká golfistka na 51. místě, s dostatečným náskokem na nepostupující hráčky.

Dámský redukovaný žebříček bude uzavřen v úterý 29. června, dva dny po dohrání turnaje LPGA (KPMG Women's Championship) a soutěže Ladies European Tour (Tipsport Czech Ladies Open), který se hraje v závěru týdne v Berouně.