Spilková nechybí v seznamu hráčem pro olympijské hry

Klára Spilková
Spilková nechybí v seznamu hráčem pro olympijské hry

Klára Spilková si po pěti letech znovu zahraje na olympijských hrách. Česká golfistka figuruje ve finálním seznamu, který dohromady čítá šedesát hráček.


Redukovaný světový žebříček poslal do Tokia rovných šedesát hráček. Nechybí samozřejmě Nelly Korda a její sestra Jessica, z amerických hráček se do Japonska podívají také Lexi Thompson a Danielle Kang.

V závěrečné nominaci pro olympijský turnaj, který se uskuteční od 4. do 7. srpna na hřišti Kasumigaseki Country Club, je také slovinská golfistka Pia Babnik, která je českým divákům také velmi dobře známá.

Tou hlavní vynikající zprávou je ale opětovná účast Kláry Spilkové. Před pěti lety obsadila v Riu osmačtyřicátou pozici, tu se nyní pokusí vylepšit. "Mám obrovskou radost, že budu moci opět reprezentovat a být součástí českého týmu tak jako před pěti lety v Brazílii," uvedla po definitivní jistotě.

Český golf tak bude mít v Japonsku dvojí zastoupení. Již dříve se nominace dočkal nejlepší český golfista a zástupce European Tour Ondřej Lieser.