Challenge Tour 2021 na Kaskádě

  V termínu 30.6. – 5.7. proběhl na Kaskádě turnaj KASKÁDA GOLF CHALLENGE 2021, součást celoevropské Challenge Tour. Pro golfový resort na jihu Moravy i pro golfové nadšence v na České republice se jednalo o jeden z hlavních vrcholů sezóny a tomu odpovídali i výsledky a průběh hry na hřišti.


Vítězem celého turnaje se po čtyřek kolech stal Marcel Schneider z Německa s celkovým výsledkem -16 ran. S rozdílem jediné rány na -15 ranách se za ním umístila hned trojice hráčů: Josh Geary (Austrálie), Dimitros Papadatos (Austrálie) a Lorenzo Scalise (Itálie). Poslední jmenovaný se dokonce ve 3. kole zasloužil o rekord hřiště, kdy jej zahrál za 61 ran. Hned tři čeští hráči prošli cutem do víkendových kol. Nejlépe se nakonec umístil Stanislav Matuš na děleném 18. místě.

               Promotér turnaje společnost RELMOST připravila v Golf Resortu Kaskáda Brno opravdu úžasný týden plný golfu. Její zástupce Petr Dědek ml. se k organizaci vyjádřil:

               Za společnosti TMR provozující Golf Resort Kaskáda v Brně nám Jan Kastner řekl: „Jsme opravdu rádi, že můžeme hostit takto vrcholnou akci a budeme v tom rádi i v budoucnu pokračovat. Je to důkaz špičkové kvality, která na golfisty u nás čeká a každý podobný turnaj nás posouvá opět dále. Teď už se těšíme na golfisty, kteří si k nám přijedou vyzkoušet hřiště, kde hrají ti nejlepší profesionálové.“

Promotér turnaje Petr Dědek ml. uvedl: “Ve shrnutí předchozího týdne na Kaskádě mám mnoho pozitivního a jen velmi málo negativního. Pro náš tým to byl velice příjemný turnaj, který šel velice hladce. Spokojenost partnerů a fakt, že se i diváci nakonec mohli podívat na závěrečný boj o vítězství Marcuse, je vítán. Pozitivní komentáře hráčů k obtížnosti hřiště, které je jim výzvou jsou radostí nám všem, kteří turnaj připravovali. Doufám, že se budeme vracet na Kaskádu v budoucích letech a turnaj ještě zlepšovat.”