GolfAdvisor.golf Czech Open letos s několika změnami

GolfAdvisor.golf Czech Open letos s několika změnami

Už jen měsíc zbývá do startu turnaje GolfAdvisor.golf Czech Open, který se odehraje na hřišti Beroun Golf Clubu v termínu 11. – 15. srpna. Jednou ze zajímavých novinek, která potěší hráče, je navýšení prize money turnaje na 30 000 euro, přičemž vítěz si odnese odměnu ve výši 10 000 euro. Není to ale jediná změna.


Zároveň se zvýšením prize money se sníží hranice cutu na 34 hráčů plus dalších na dělených místech. „Snížením hranice cutu chceme především zatraktivnit finálová kola. Ale také umožnit hráčům, kteří by prošli cutem daleko za nejlepšími a bez šance na kvalitní umístění i výsledek, aby se nemuseli na turnaji trápit další dva dny,“ vysvětlila ředitelka turnaje Darina Muchová.

Nově také v programu turnaje nahradí původně plánovaný Pro-Am Turnaj partnerů, který se odehraje 11. srpna a ponese ve vietnamském duchu. „Původně jsme plánovali odehrání Turnaje partnerů přímo ve Vietnamu, ale to v současné situaci nelze realizovat. Chceme představit Vietnam jako zajímavou golfovou destinaci, ale nejen golfovou. A tak připravíme vietnamský den v Berouně s prezentací jejich kultury, golfových hřišť a kuchyně,“ uvedla Darina Muchová.

GolfAdvisor.golf Czech Open je čtyřkolový mezinárodní turnaj pro profesionály i amatéry z Česka i ze zahraničí pořádaný ve spolupráci s ČGF a PGA Czech se startovním polem pro 144 hráčů. Díky tomu se turnajové výsledky započítávají profesionálům do žebříčků Order of Merit české PGA a amatérům do amatérského světového žebříčku WAGR.

„Oslovili jsme české i zahraniční profesionální i amatérské hráče. Těší nás, že už se startovní pole plní, a proto upozorňuji všechny hráče, aby se zaregistrovali včas, protože registrace končí naplněním startovního pole,“ upozornila Darina Muchová. Mezi přihlášenými nechybí ani přední čeští profesionálové včetně Jana Cafourka, vítěze Czech Open z roku 2019.

Jeden z partnerů turnaje, společnost Chervò, vypsala speciální akci na podporu amatérského golfu v českých klubech. Jednotlivé kluby mohou na turnaj nominovat své nejlepší amatéry, a pokud se jejich hráč stane nejlépe umístěným amatérem na turnaji, získá klub kredit 30 000 korun na nákup golfového oblečení Chervò. Pokud amatérský hráč vyhraje celý turnaj, částka se zdvojnásobí. „Těší nás, že řada klubů už své hráče aktivně nominovala,“ dodala ředitelka turnaje.

Program turnaje, doprovodných akcí a další informace najdete na www.czechopen.golf. Na stejných stránkách se mohou přihlašovat na turnaj prostřednictvím formuláře profesionálové i amatéři.