Ve Skotsku se bojovalo, vyhrál Lee, Fitzpatrick fotbal nestihl

European Tour
Ve Skotsku se bojovalo, vyhrál Lee, Fitzpatrick fotbal nestihl

Australan Min Woo Lee se opět po roce raduje z titulu na European Tour. Ve Skotsku musel do play-off, mimo jiné s Mattem Fitzpatrickem, který tak nestihl finále mistrovství Evropy. 


Min Woo Lee předvedl extratřídu od třetí do osmé jamky, kdy zapsal šest birdie v řadě. Od té chvíle nechyboval, připsal si ale také už jen jedno birdie. V klubovně byl lídrem dlouhou dobu Ian Poulter.

Mohl jít i do play-off, na sedmnáctce ale neproměnil jasnou příležitost na birdie. S putty měl delší dobu problémy Jon Rahm, od pětky začal hrát skvěle, nakonec mu ale také něco málo chybělo. Na play-off konkrétně dvě rány.

Velkou smůlu měl Thomas Detry, který při puttu do paru uslyšel zvuk ohlašující blížící se bouřku. I kvůli tomu nezvítězil, v play-off se ale po dobrém puttu do paru na osmnáctce objevil.

Třetím do party byl Matt Fitzpatrick. Ve finále upsal čtyři rány, titul ale také nezískal. A navíc nestihl ani finálové utkání mistrovství Evropy, po penaltovém kolapsu mu do zpěvu nebylo ani podruhé.

Druhý titul na European Tour po birdie na první jamce play-off tak získal Min Woo Lee. A díky tomu si příští týden zahraje The Open. Díky Scottish Open si příští týden na majoru zahrají také Thomas Detry a Jack Senior.

¨

Ve finále jsme viděli také hole-in-one. Na dvanáctce si jej připsal Wade Ormsby. Přátelé kolem něj budou mít zcela jistě velkou radost, neboť cenou pro eso na dvanáctce bylo 204 lahví Glengoyne Highland Single Malt Scotch whiskey. Přesně 204 yardů má právě tato jamka.