Leaderboard The Open 2021: Oosthuizen zavzpomínal na jedenáct let staré vítězství, Mickelson zahrál nejhorší úvodní kolo v kariéře

PGA TOUR
Leaderboard The Open 2021: Oosthuizen zavzpomínal na jedenáct let staré vítězství, Mickelson zahrál nejhorší úvodní kolo v kariéře

Louis Oosthuizen zavzpomínal na triumf z The Open v roce 2010 a po první rundě je se skóre -6 v čele na turnaje. Na opačném pólu najdeme Phila Mickelsona, vítěz letošního PGA Championship ještě nikdy v kariéře na majoru nezahrál horší úvodní kolo. 


-6 Louis Oosthuizen

V roce 2010 slavil na The Open jasné vítězství, skvělou formu má Louis Oosthuizen i letos a po prvním kole dokonce vede The Open. Jihoafričan ani jednou nechyboval, šestkrát zapisoval birdie a na jeho linii se nedokázal dostat nikdo jiný. 

-5 Brian Harman a Jordan Spieth

Jedna chyba na trojce, poté ale čtyři birdie v řadě a skvělé puttování. Jordan Spieth zažil velmi povedené kolo a společně s Brianem Harmanem dělí druhou pozici.

-4 Stewart Cink, Benjamin Hébért, Mackenzie Hughes, Dylan Frittelli, Webb Simpson

-3 Byeong-Hun An, Tommy Fleetwood, Justin Harding, Collin Morikawa, Justin Rose, Jack Senior, Scottie Scheffier, Marcel Siem, Andy Sullivan, Danny Willett

-2 Paul Casey, Sergio García, Viktor Hovland, Dustin Johnson, Francesco Molinari, Brandt Snedeker a 7 dalších

Nejlepší dvě jamky v řadě předvedl v úvodní rundě The Open Brandt Snedeker. Americký golfista na šestnáctce nejprve málem trefil eso, po jasném birdie trefil famózní hole-out do eaglu. 

-1 Rickie Fowler, Joaquin Niemann, Xander Schauffele, Erik van Rooyen, Brooks Koepka, Will Zalatoris a 10 dalších

even PAR Rafa Cabrera-Bello, Tony Finau, Jazz Janewattananond, Rory McIlroy, Matt Wallace a 21 dalších

+1 Darren Clarke, Bryson DeChambeau, Shane Lowry, Jon Rahm, Henrik Stenson, Lee Westwood a 11 dalších

Když před deseti lety The Open naposledy hostil The Royal St George's Golf Club, zvítězil Darren Clarke. A ten na úvod nezačal vůbec zle. Nachází se se skóre +1 po boku hlavního favorita na titul Jona Rahma, obhájce triumfu Shanea Lowryho či Henrika Stensona, který v tomto týdnu oznámil svou účast na Czech Masters. 

+2 Jorge Campillo, Ernie Els, Ryan Palmer, Ian Poulter, Patrick Reed, Justin Thomas, Brendon Todd a 17 dalších

+3 Adam Scott, Gary Woodland a 10 dalších

+4 Patrick Cantlay, Martin Kaymer, Matt Kuchar, Alex Noren a 6 dalších

+5 Jason Day, Lucas Glover, Adam Hadwin, Marc Leishman a 10 dalších

+6 Joost Luiten a Daniel Croft

+7 Ben Hutchinson a Connor Worsdall

+10 Deyen Lawson a Phil Mickelson

Obě dvě devítky za 40, žádné birdie a nejhorší úvodní kolo na majoru v kariéře. Phil Mickelson zažil hrůzostrašný úvod a cutem se na The Open letos s největší pravděpodobností neprotáhne.