Leaderboard The Open 2021: Oosthuizen se drží před Morikawou v čele, eso pro Thompsona

PGA TOUR
Leaderboard The Open 2021: Oosthuizen se drží před Morikawou v čele, eso pro Thompsona

Collin Morikawa odehrál dopoledne v rámci druhého kola The Open skvělé kolo, první pozici ale neudržel. Zpět je Louis Oosthuizen, který i přes první chybu vytvořil nový rekord The Open po dvou kolech. Šťastlivcem dne je Jon Thompson, majitel prvního hole-in-one v turnaji. 


-11 Louis Oosthuizen

Až na šestnácté jamce druhého kola vyrobil Louis Oosthuizen svou první chybu v turnaji. Dvě jamky zpátky ale zahrál taktéž svůj první eagle a s výsledkem -11 si pojistil první pozici a zároveň vytvořil rekord The Open po dvou kolech.

-9 Collin Morikawa

Po dopoledních flightech se na první pozici usadil Collin Morikawa. Američan zahrál sedm birdie, jedinkrát chyboval a bude zcela jistě nejvážnějším pronásledovatelem současného lídra. I když Jordan Spieth na tom není o moc hůře. 

-8 Jordan Spieth

-7 Dylan Frittelli, Scottie Scheffler a Dustin Johnson

Svůj sen o triumfu na The Open živí také současná světová jednička Dustin Johnson. První rundu vylepšil o tři rány, celkem je na skóre -7 a rozhodně má šanci na svůj třetí major titul.

-6 Andy Sullivan, Marcel Siem a 3 další

-5 Paul Casey, Brooks Koepka, Jon Rahm a 2 další

-4 Tony Finau, Shane Lowry, Danny Willett a 5 dalších

-3 Sergio García, Justin Rose a 4 další

-2 Tommy Fleetwood, Ian Poulter, Lee Westwood a 6 dalších

Tohle skóre jakoby si pronajali angličtí golfisté. Na výsledku -2 je před Moving day aktuálně šest Angličanů včetně Jona Thompsona, který s velkou klikou trefil první eso v turnaji, konkrétně na šestnáctce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PGA TOUR (@pgatour)

-1 Viktor Hovland, Adam Scott, Justin Thomas a 10 dalších

even PAR Abraham Ancer, Pádraig Harrington, Xander Schauffele, Rory McIlroy a 8 dalších

+1 Bryson DeChambeau, Rickie Fowler a 10 dalších

Bryson DeChambeau si po úvodní rundě stěžoval na svůj driver, Brooks Koepka to dnes okomentoval po svém a je jasné, že z těchto dvou v brzké době kamarádi skutečně nebudou. DeChambeau se ale cutem nakonec protáhl, stejně jako Rickie Fowler nebo Bernd Wiesberger. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený PGA Memes (@pgamemes)

CUT Tyrrell Hatton, Martin Kaymer, Francesco Molinari, Henrik Stenson, Patrick Cantlay, Patrick Reed, Gary Woodland, Ernie Els, Jason Day, Alex Noren, Darren Clarke, Phil Mickelson a 66 dalších

Tyrrell Hatton už podobné štěstí jako DeChambeau neměl, také to odnesla jedna z jeho holí. Francesca Molinariho pro změnu z turnaje vyřadil brutální bunker na pětce, ze kterého se nedokázal vyhrát. Výsledkem bylo quadruple-bogey, jednoduché to neměl ani na dalších jamkách. 

WD Will Zalatoris s výsledkem -1 před druhým kolem