Leaderboard The Open 2021: Morikawa má druhý major titul, Oosthuizen odpadl už na první devítce

PGA TOUR
Leaderboard The Open 2021: Morikawa má druhý major titul, Oosthuizen odpadl už na první devítce

Žádné drama se nakonec nekonalo. The Open má po dvou letech nového vítěze, Collin Morikawa sice tři dny naháněl Louise Oosthuizena, Jihoafričan ale dnes na první devítce odpadl a tak se Morikawa raduje ze svého druhého major titulu. 


-15 Collin Morikawa

Od páté jamky třetího kola Collin Morikawa nechyboval. Dnes čtyřikrát zaskóroval a v závěru první devítky třemi birdie v řadě definitivně rozhodl o tom, že Klaretový džbán poputuje do Spojených států. Collin Morikawa při své premiéře na The Open získal titul a má svůj druhý major v kariéře.

-13 Jordan Spieth

Po bogey na šestce byl Jordan Spieth téměř ze hry. Obdivuhodně se ale vrátil zpět, nastartoval jej eagle na následující jamce. Poté přidal ještě čtyři birdie, na major titul to ale nakonec bylo málo.

-11 Louis Oosthuizen a Jon Rahm

Jon Rahm měl téměř na každé jamce příležitost zaskórovat. Pořádně se mu začalo dařit až na konci, přesto se děleným třetím místem vrací na pozici světové jedničky. To Louis Oosthuizen myslel rozhodně na víc. Jenže o víkendu mu to nešlo a nakonec skončil se stejným skóre, které měl po dvou kolech. Na majorech tak letos kromě dvou druhých míst bere i jedno dělené třetí. 

-9 Dylan Frittelli

-8 Mackenzie Hughes a Brooks Koepka

-7 Daniel Berger, Dustin Johnson, Robert MacIntyre a Scottie Scheffler

-6 Shane Lowry, Emiliano Grillo a Viktor Hovland

-5 Corey Conners, Marcel Siem a Tony Finau

Německý golfista Marcel Siem má za sebou životní turnaj. Dnes sice hrál jeden úder nad par hřiště, na osmnáctku ale přicházel s obrovským nadšením. Navíc na ní proměnil putt do birdie a radoval se, jakoby vyhrál titul. Úspěch to bezesporu je, jen pět Evropanů se dokázalo dostat před něj. 

-4 Sergio García, Webb Simpson a 5 dalších

-3 Ian Poulter, Xander Schauffele a 5 dalších

-2 Bryson DeChambeau, Tommy Fleetwood, Danny Willett a 4 další

Povedené finále má za sebou Bryson DeChambeau. Pět birdie a žádná chyba, to vypadá, že si tentokrát na mizerný driver stěžovat nebude. S děleným třiatřicátým místem ale zřejmě spokojen nebude. 

-1 Justin Thomas, Matt Wallace a 4 další

even PAR Adam Scott, Jazz Janewattananond, Justin Rose, Rory McIlroy a 3 další

+1 Rickie Fowler, Jon Thomson a 4 další

Rickie Fowler dnes odehrál velmi dobrou rundu včetně parádního eaglu na sedmičce. Autor jediného esa na The Open Jon Thomson pro změnu zazářil nádherným bunker-shotem přímo do jamky. 

+2 Joaquin Niemann, Lee Westwood a 6 dalších

+3 Jack Senior a 4 další

+4 Pádraig Harrington

+5 Kevin Kisner

+6 ...2 hráči

+7

+8 Sam Burns a Poom Saksansin