Lieser začal olympiádu nad par, senzačně vede Straka

Ondřej Lieser
Lieser začal olympiádu nad par, senzačně vede Straka

Hlavním hvězdám se úvodní kolo olympijského turnaje až tak nevydařilo. Například Justin Thomas zahrál osmnáct parů. Ondřej Lieser skóroval, také ale chyboval a po první rundě je jeden úder nad par hřiště. 


V Kasumigaseki Country Clubu začal Ondřej Lieser skvělou úvodní devítkou, na které nechyboval a naopak na tříparové sedmičce zaskóroval. Úvod druhé devítky mu ovšem podle představ nevyšel a následně už pouze dotahoval.

Celkem zaznamenal tři birdie a čtyři bogey, což po úvodní rundě stačí na dělenou osmačtyřicátou pozici. Jen o ránu lépe si vedli Cameron Smith nebo Justin Thomas. Ten měl po svém kole shrnout kolo jedním slovem. Odpověď: "Par".

Nic jiného totiž v průběhu svého kola nezahrál. To jiná písnička hrála Seppu Strakovi. Rakouský reprezentant nasázel osm birdie a je v čele o ránu před dalším překvapením, Jazzem Janewattananondem. O bronzovou medaili by aktuálně bojovali Carlos Ortiz a Thomas Pieters.

Až na dělené osmé pozici najdeme prvního favorita turnaje, Paula Caseyho z Anglie. Na čelo ztrácí čtyři rány. O další úder zpět jsou Viktor Hovland, Patrick Reed a Xander Schauffele, na výsledku -2 se drží Rory McIlroy, Collin Morikawa či slovenský zástupce Rory Sabbatini.