Schauffele udržel vedení, Moving day pro Fleetwooda, Lieser trefil eagle

Ondřej Lieser
Schauffele udržel vedení, Moving day pro Fleetwooda, Lieser trefil eagle

Xander Schauffele drží vedení na olympijském turnaji i po Moving day. Hlavním vítězem třetího kola se stal Tommy Fleetwood, který může zabojovat o medaili podobně jako Paul Casey nebo Rory McIlroy. 


Xander Schauffele stejně jako ve čtvrtek upsal tři rány a výsledek -14 mu nadále stačí na samostatnou první pozici. Jen jednu ránu ovšem ztrácí domácí Hideki Matsuyama, pro kterého by po vítězství na Masters šlo o nejlepší rok života.

Minimum chyb zatím vytváří Paul Casey. Angličan se dnes mýlil jen jednou, přidal šest birdie a dělí třetí pozici s Carlosem Ortizem. A o další úder zpět najdeme čtyři hráče v čele s Rorym McIlroyem. Třetí runda mu znovu vyšla velmi dobře, ke dvěma bogey přidal šest birdie.

Moving day ovládl Tommy Fleetwood. Na čtyřce a pětce sice chyboval, připsal ale devět zásahů a posunul se do elitní desítky. Už pět ran od medaile se nachází Collin Morikawa, Alex Noren či Rory Sabbatini.

Na poslední pozici nadále zůstává Ondřej Lieser. Český golfista zahrál tentokrát kolo dva údery nad par hřiště. Potěšit jej ale mohla pětiparová osmička, na které si Lieser připsal svůj první olympijský eagle.