Spilková prožila klidné kolo, do trháku jde Nelly Korda

Klára Spilková
Spilková prožila klidné kolo, do trháku jde Nelly Korda

Nelly Korda měla ve druhém kole blízko k magickému číslu 59, a ačkoliv závěrečnou jamku nezvládla, má k zisku zlata nejblíže. Klára Spilková prožila velmi klidné kolo, na udržení TOP 10 to ale nestačilo.


Klára Spilková prožila dnes velmi klidné kolo. Zaznamenala dvě birdie, jediné bogey a opět tak zahrála pod par hřiště. Dnes se ovšem skórovalo mnohem více a tak se česká golfistka propadla na dělené čtyřiadvacáté místo.

Od TOP 10 ji dělí jen dvě rány, na případnou senzační medaili ale ztrácí už šest úderů. Vzdálilo se dánské duo Pedersen - Madsen a také překvapení z Indie, Aditi Ashok, 200. hráčka světa, která má na svém kontě nadále jedinou chybu.

Všech 59 soupeřek ale dnes naprosto deklasovala Nelly Korda. Světová jednička přitom začala čtyřmi pary, od pětky ale rozjela svůj birdie-stroj. K devíti zásahům přidala i eagle na šestce a reálně mohla uvažovat o magické 59!

Jenže drive napálila do roughu, z něj se vyhrála pouze na fairway a třetí ránu poslala do bunkeru. Putt do bogey nezvládla a přišla tak hned o dvě rány. Přesto půjde do třetího kola s náskokem čtyř úderů, díky druhé rundě je tak nejvážnější kandidátkou na olympijské zlato.

Čtyři rány nad par hřiště zatím hraje Maročanka Maha Haddioui. Dnes ale na tříparové sedmičce trefila eso a zapsala se do historie olympijského golfu.