Nelly Korda je zlatá, Spilková předvedla další vynikající kolo

Klára Spilková
Nelly Korda je zlatá, Spilková předvedla další vynikající kolo

Klára Spilková odehrála i na závěr olympijského turnaje vynikající kolo a s konečným výsledkem -5 obsadila dělené třiadvacáté místo. Podle očekávání je zlatá Nelly Korda, boj o stříbro došel až do play-off. 


Nelly Korda zlatou medaili získala díky fantastické druhé rundě. Včera i dnes zahrála za 69 ran a o jednu ránu nejvyšší pozici uhájila. A to i přes double-bogey na sedmičce či podruhé v řadě po nepřesvědčivé druhé devítce.

Tři rány dokázala upsat ve finále Aditi Ashok, Indie ale nakonec medaili neslaví. Za 65 ran totiž hrála Lydia Ko a také Japonka Mone Inami. Druhá jmenovaná na poslední jamce přišla o stříbro a musela do play-off.

Tam ale zvládla zahrát par, zatímco Ko chybovala a tak stříbro přeci jen zůstává doma. Novozélanďanka bere bronz, i s ním je ale samozřejmě jedenáctá hráčka světa spokojená.

Vynikající turnaj má za sebou také Klára Spilková. Ve finále zahrála pět birdie, tři bogey a s konečným výsledkem -5 se posunula na dělené třiadvacáté místo. V konečném součtu je před Brooke Henderson, Lexi Thompson či Celine Boutier.