Smith se zapsal do historie, v Memphisu stále v čele English

PGA TOUR
Smith se zapsal do historie, v Memphisu stále v čele English

Harris English zůstává v Memphisu v čele. Druhé kolo turnaje WGC ale patřilo Cameronu Smithovi, který vyrovnal rekord v počtu puttů v jedné rundě. Potřeboval jich jen 18.


Harris English si udržel vedení i po druhém kole WGC-FedEx St. Jude Invitational. Na úvod kola sice přišlo bogey, následoval ale eagle a poté také čtyři birdie. Na druhou pozici se propracoval Abraham Ancer, pomohlo mu k tomu bezchybné kolo s osmi birdie.

Stejné skóre má i Cameron Smith. Ten upsal taktéž osm ran, když trefil šest birdie a připsal si i eagle na trojce stejně jako English. Smith se nicméně zapsal do historie. Na osmnáctce potřeboval jen osmnáct puttů a vyrovnal rekord PGA Tour.

V nejlepší desítce se drží taktéž Ian Poulter, Scottie Scheffler, Bryson DeChambeau či Louis Oosthuizen, naopak za očekáváním zůstávají Rory McIlroy, Collin Morikawa či olympijský vítěz Xander Schauffele.

Druhý jmenovaný měl možnost stát se po tomto turnaji světovou jedničkou, potřeboval ale v Memphisu zvítězit. Po dvou kolech ovšem ztrácí jedenáct úderů, změna na pozici světové jedničky se tak nyní již neočkává.

Dobře hraje také Phil Mickelson, výsledek -5 je jen jedno místo za TOP 20. Američan chvíli zdatně sekundoval Smithovi, když na úvodních čtyřech jamkách zaskóroval a potřeboval k tomu jen tři putty.