Fowler hraje o vše. Dostane šanci při Ryder Cupu?

PGA TOUR
Fowler hraje o vše. Dostane šanci při Ryder Cupu?

Rickie Fowler rozhodně neprožívá ideální období své golfové kariéry. V tomto týdnu ale hraje o hodně, kromě play-off FedEx Cupu také o účast na blížícím se Ryder Cupu.


Rickie Fowler letos přišel o Masters a U.S. Open a reálně mu také hrozí, že poprvé v kariéře přijde o play-off FedEx Cupu. Aby se probojoval na The Northern Trust, potřebuje na Wyndham Championship skončit minimálně do jednadvacátého místa. Právě kvůli tomu tento týden hraje poprvé od roku 2016.

Momentálně je totiž na 130. pozici v žebříčku letošní sezóny, do prvního turnaje play-off přitom projde jen 125 nejlepších. "Ano, nejsem v pozici, kterou bych chtěl před tímto turnajem mít. Ale nyní potřebuji jen hrát solidní golf," uvedl Fowler před turnajem v Sedgefield Country Clubu.

"Nechci na sebe vyvíjet zvláštní tlak, ale ano, potřebuji získat nějaké body, abych si zajistil místo v play-off. Musím udělat více birdie než bogey a pokud budu hrát solidní golf, vše bude v pořádku," dodával sympatický rodák z Murriety v Kalifornii.

Po první rundě Wyndham Championship to nicméně na postup do play-off nevypadá. Fowler zahrál jednu ránu nad par a v nedohrané první rundě mu patří dělená 130. pozice.

Kromě play-off hraje Fowler také o šanci zahrát si na letošním Ryder Cupu. Nicméně nevypadá příliš reálně, že by mu Steve Stricker dal příležitost v rámci kapitánského výběru. To by mu závěr sezóny musel vyjít nadmíru dobře.