Vítězství na Czech Open v Berouně slaví Mrůzek. V rekordu

Vítězství na Czech Open v Berouně slaví Mrůzek. V rekordu

Filip Mrůzek slaví vítězství na turnaji GolfAdvisor.golf Czech Open na hřišti Beroun Golf Clubu s dotací 30 000 euro. Navázal tak na své dvě předchozí výhry z Berouna a jako bonus přidal nové rekordní skóre. Po čtyřech kolech zahrál -24 a s přehledem uhájil vítězství před dvojicí amatérů Matěj Bača a Filip Ráža.


O svém vítězství zkušený Mrůzek rozhodl v podstatě už na první devítce, kterou odehrál sedm ran pod par. „To mi hodně pomohlo, abych se uklidnil,“ přiznal Mrůzek, který v Berouně vyhrál v letech 2015 a 2018.

Rozhodnuto ale ještě nebylo. Amatér Bača, který s ním šel ve finálovém flightu, ještě zabojoval, naopak Mrůzek udělal několik chyb a jeho náskok se zmenšil na dvě rány. Závěr ale český profesionál zvládl.

„Na šestnáctce jsem zahrál birdie, skvěle jsem se zachránil z bunkeru na sedmnáctce a osmnáctku už jsem hrál v klidu na pět ran,“ popsal závěr Mrůzek, který zapsal kolo za sedm po par a celkově se dostal na -24. O dvě rány tak vylepšil svůj berounský rekord a mohl se těšit z vítězné prémie 10 000 euro.

Spokojený byl i druhý Matěj Bača, který se dlouho držel ve hře o titul. „Po třináctce jsem se Filipovi přiblížil na dostřel, ale závěr zvládl výborně. Dneska jsem se mohl spolehnout na puttování, hlavně na druhé devítce jsem se několikrát zachránil. Jsem naprosto spokojený,“ uvedl 17letý amatér z Beskydského golfové klubu, který zahrál 21 ran pod par.

Třetí místo tak trochu zhořklo dalšímu amatérovi Filipu Rážovi, který chvíli útočil i na druhou příčku, ale na závěrečné osmnáctce zapsal double bogey, a tak obsadil třetí místo se skóre -16.

Naopak, až ve finálové rundě si trochu vylepšili chuť zkušení profesionálové – Stanislav Matuš zahrál sedm ran pod par a Jan Cafourek šest ran pod.

„Pozdě, ale přece. Za vším hledej ženu a putter. Vyměnil jsem putter, změnil držení a docela to fungovalo. A hlavně jsem dělal méně chyb. Myslím, že sedm pod je dobré skóre,“ usmíval se Matuš, který obsadil dělené 6. místo.

„To nejlepší na konec. Ale s posledním třemi koly jsem spokojený. Byla to dobrá hra, ne precizní, ale dobrá. Má z ní dobrý pocit. U mě je to vždycky především o puttování. A i dneska jsem tam nechal docela dost ran,“ prohlásil Cafourek, který se podělil o 4. místo se Šimonem Zachem.

Ten zahrál v závěrečné rundě tři rány pod par a před svým startem, podobně jako řada dalších českých hráčů, na D+D REAL Czech Masters na Albatrossu, byl spokojený s tím, jak naladil svou hru.

„Dnešek ovlivnila moje chyba na sedmé jamce, kde jsem poslal míček z týčka do vody a zahrál double bogey. Navíc jsem ani neputtoval jako včera. To, co mi tam padalo včera, dnes ne. Ale turnaj mi ukázal, že dokážu hrát dost pod par,“ poznamenal Šimon Zach.

Konečné pořadí turnaje naleznete zde: https://www.cgf.cz/cz/turnaje/turnaje-vyhledavani/turnaj/vysledkova-listina-kategorie?id=656605768&categoryId=656605799