Bojoval Levy i Donaldson, první titul ale má Hill

European Tour
Bojoval Levy i Donaldson, první titul ale má Hill

Doma to ještě nevyšlo, šestadvacetiletý Calum Hill se ale svého první turnajového vavřínu přeci jen dočkal, konkrétně o týden později při Cazoo Classic.


Cazoo Classic se v tomto týdnu odehrálo na hřišti London GC. A první vítězství oslavil Skot Calum Hill. Ten neměl daleko k úspěchu už v minulém týdnu na domácím turnaji, to ale skončil dělený čtvrtý.

Od druhého kola udělal Hill jedinou chybu, konkrétně dnes na čtyřparové čtyřce. Poté ale šesti birdie předehnal všechny své soupeře a má svůj první vavřín z European Tour.

Mocně jej stíhal především Alexander Levy, Francouz zahrál celkem osm birdie bez jediné chyby, na druhé devítce zaskóroval pětkrát v řadě, přesto mu jeden úder scházel. Dvě rány ztratil Richard Bland, který prožívá výjimečně dobrou sezónu.

Třetí místo si podělil s dalšími třemi hráči, například také s Jamiem Donaldsonem, jenž po špatné úvodní rundě zářil a od pátku jen dvakrát zapisoval bogey. O víkendu naopak zklamal Lucas Bjerregaard. Upsal jen jednu ránu a musí se spokojit až s dělenou 35. pozicí.