Pět flightů, které na Czech Masters nemůžete zmeškat

European Tour
Pět flightů, které na Czech Masters nemůžete zmeškat

Už zítra o půl osmé ráno odstartuje další ročník Czech Masters. Organizátoři turnaje nachystali hned několik hvězdných flightů, které rozhodně stojí za to vidět. 


08:14 Renato Paratore, Haydn Porteous, Jazz Janewattananond

Už krátce po osmé ráno vystartuje flight, ve kterém nás nejvíce bude zajímat Jazz Janewattananond. Thajský golfista už částečně prorazil na PGA Tour, největší úspěchy zatím slavil na Asian Tour. Jedním z jeho spoluhráčů bude Renato Paratore, majitel dvou vítězství na okruhu. Trio završí Haydn Porteous, jenž triumfoval na Czech Masters v roce 2017. V prvním kole budou startovat z desítky. 

08:25 Joost Luiten, Soren Kjeldsen, Filip Mrůzek

Na skvělý flight se může těšit Filip Mrůzek. Český profesionál bude mít po svém boku Joosta Luitena, majitele šesti vítězství na European Tour a hráče, kterému se velmi dařilo na domácí Tour během pandemie koronaviru. Třetím do party je Soren Kjeldsen. Zkušený Dán ovládl turnaj European Tour už čtyřikrát a má na svém kontě i vavřín z Challenge Tour, to se ale psal rok 1997! Tato trojice vyrazí také z desítky, hned po úvodně jmenovaném flightu. 

08:36 Rory Sabbatini, Danny Willett, Brandon Stone

A za dalších jedenáct minut přijde na řadu stříbrný medailista z Tokia Rory Sabbatini. Ten zcela jistě přitáhne velkou pozornost, stejně tak jako Danny Willett, majitel sedmi titulů z European Tour a také zeleného saka. Hvězdné duo doplní Brandon Stone, jenž letos ovládl Limpopo Championship na Sunshine Tour. 

12:54 Dean Burmester, Stanislav Matuš, Adri Arnaus

Stanislav Matuš měl před dvěma lety velmi blízko ke cutu, o neúspěchu tehdy rozhodla rána do vody na šestnáctce. Do letošního Czech Masters půjde po boku Deana Burmestera, sedmadvacátého hráče pořadí Race to Dubai, a Španěla Adriho Arnause, který se v létě zatím trápí a v šestadvaceti letech čeká na svůj první velký úspěch. Stanislava Matuše můžete sledovat z jedničky krátce před jednou hodinou odpolední. 

13:05 Henrik Stenson, Ondřej Lieser, Pádraig Harrington

To nejlepší přijde na řadu hned poté. Hlavní hvězdy, Henrika Stensona (jednadvacet profesionálních titulů, vítězství na The Open, střibrná medaile z olympiády před pěti lety a trojnásobný vítěz Ryder Cupu) a Pádraiga Harringtona (jednatřicet vítězství, tři majory včetně obhajoby The Open, majitel čtyř Ryder Cupů a nynější kapitán pro Ryder Cup) doplní Ondřej Lieser, momentálně nejlepší český golfista, který se přes vítězství na Challenge Tour propracoval až mezi evropskou elitu. Letos mu vyšel především březen, kdy se dvakrát propracoval mezi nejlepších čtyřicet. Od té doby prošel cutem ještě jednou, konkrétně na Canary Islands Championship. Flight vystartuje z jedničky pět minut po třinácté hodině a rozhodně bude tím nejsledovanějším.