Lieser odstartoval Czech Masters skvěle, nepovedený začátek otočila čtvrtá jamka

Ondřej Lieser
Lieser odstartoval Czech Masters skvěle, nepovedený začátek otočila čtvrtá jamka

Ondřej Lieser prožil vynikající vstup do letošního Czech Masters. Po boku hvězd Pádraiga Harringtona a Henrika Stensona měl český golfista nervózní úvod, poté se ale rozjel k výjimečnému výkonu. 


Jen těžko budeme hledat moment, kdy se český golfista na European Tour nacházel po některém odehraném kole do TOP 5. Dnes se ale tento výjimečný okamžik povedl, na své konto si jej připsal Ondřej Lieser.

Samozřejmě, jedná se teprve o dohrané první kolo, vklad je ale více než slibný. Lieser přitom nezačal ideálně a na úvodních dvou jamkách chyboval. "Nervy tam byly, přeci jen jsem hrál se dvěma legendama," řekl po skončení kola spokojený Lieser. Zlomový okamžik totiž přišel na čtyřce.

Jako jediný Lieser poslal míček mimo fairway a ten mu zajel do divotu. "Od té čtyřky se to rozjelo. Já byl ve starém divotu, měl jsem tam před sebou ještě ten vrácený divot a bylo to takové hit and hope. Tam jsem proměnil metrák a tím se to uklidnilo," prozradil český golfista.


Moment ze čtvrté jamky. Ondřej Lieser má před sebou složitou ránu, která se nakonec ukázala jako zlomová. (Foto: Tomáš Dvořák)

Od té chvíle byl Lieser k nezastavení. Neudělal jedinou chybu, skvěle puttoval, výborně hrál z týčka. Po šestce už byl even par, od desítky trefil tři birdie v řadě a zaskóroval i na patnáctce. A právě díky tomuto birdie se propracoval na dělené třetí místo.

Celý flight odehrál skvělou rundu. Henrik Stenson zahrál bogey-free kolo a je dělený první. Pádraig Harrington poprvé zaskóroval až na dvanáctce, první chybu udělal až na předposlední jamce. Skóre -2 je taktéž velice dobré.