Veerman premiérovým vítězem na Czech Masters!

European Tour
Veerman premiérovým vítězem na Czech Masters!

Devětadvacetiletý Johannes Veerman se po výborných letních výkonech dočkal i premiérového titulu na okruhu European Tour! Slaví v Praze, když o dvě rány ovládl Czech Masters.


Johannes Veerman skončil v TOP 10 na Irish Open i Scottish Open. Dobře si vedl i na The Open Championship a nyní má svůj první titul z okruhu European Tour. Patnácti ranami pod par si k tomu pomohl sám, výrazně mu to ale ulehčil také finský golfista Tapio Pulkkanen.

Ten se totiž dostal do čela po birdie na patnáctce a nervy neměl ani na tříparové šestnáctce, kde také zaskóroval. Na této jamce pro změnu odpadl Henrik Stenson. Hlavní hvězda poslala míček do vody a bylo po nadějích.

Birdie si ovšem připsal také Veerman, přesto měl Pulkkanen náskok jedné rány. Jenže na týčku sedmnáctky poslal míček do hlubokého roughu a musel zapisovat bogey. A stejná situace se opakovala i na osmnáctce. Pulkkanen trefil vodu a přišel dokonce o dvě rány.

Druhou pozici tak dělí s dalším Američanem, Seanem Crockerem, který si pro toto umístění došel díky birdie na závěrečné jamce. Americkou dominanci na Albatrossu podtrhl čtvrtý Paul Peterson.

Henrik Stenson jako největší lákadlo turnaje nakonec dělí čtvrtou pozici s Petersonem. V TOP 10 najdeme i Deana Burmestera nebo Sörena Kjeldsena. Další hvězdné trio Jazz Janewattananond - Pádraig Harrington - Rory Sabbatini dělí s výsledkem -4 třiatřicáté místo.