Famózní Mrůzek dělí dvanáctou pozici, Kořínek dal eso

European Tour
Famózní Mrůzek dělí dvanáctou pozici, Kořínek dal eso

Naprosto fantastické finálové kolo si pro nás na Albatrossu připravil Filip Mrůzek. Zahrát dokázal pět birdie bez jediné chyby a s výsledkem -8 se propracoval až na dělené dvanácté místo. 


Filip Mrůzek prošel na Czech Masters cutem už potřetí, nikdo další se takovou bilancí pyšnit nemůže. Sobotní rundu odehrál jen s jedinou chybou, přidal tři birdie a zůstával ve hře o dobrý výsledek.

Zapsat ale nakonec dokázal fantastický výsledek. Dnes bez jediné chyby pětkrát zaskóroval a jediný úder mu chyběl k umístění v TOP 10! Dělená dvanáctá pozice je ovšem životním výsledkem jak Mrůzka, tak jakéhokoliv českého golfisty na European Tour.

"Nejspíš to byl můj životní golfový den. Sice už jsem zahrál i nižší skóre, ale pět ran pod par na tomto hřišti je hodně dobré. Je to těžké, dlouhé hřiště, ale tohle bylo úžasné kolo. Golf totálně bez chyby," prohlásil spokojený Mrůzek.

Po dvou kolech nejlepší Čech Aleš Kořínek se vinou sobotních osmdesáti a dnešních čtyřiasedmdesáti propadl až na dělené 70. místo. Finálové kolo začal triple-bogey na jedenáctce, poté ale přišla nevídaná série birdie-eso-birdie. 

Matyáš Zapletal v jednadvaceti letech končí dělený 67., Ondřej Lieser po nepovedených kolech končí s výsledkem +3 na dělené šedesáté pozici. Dnes zahrál Lieser dvě birdie, tři bogey, ale také double na jedenáctce, se kterou v předešlém průběhu potíže neměl.