Pro Golf Tour opět na hřištích Sokolov & Kynžvart

Pro Golf Tour opět na hřištích Sokolov & Kynžvart

V tradičním termínu se na západě Čech setkají účastníci třetí evropské ligy Pro Golf Tour, na turnaji s názvem ALTEPRO Trophy 2021. V trochu pozměněném formátu se soutěž odehraje mezi 27. a 29. srpnem na hřištích Sokolov a Kynžvart.


Ve startovním poli nebudou chybět úspěšní čeští profesionálové v čele s Alešem Kořínkem, který ve finálovém kole Czech Masters o víkendu zaznamenal eso (hole-in-one), na slušnou sezonu budou chtít navázat Matyáš Zapletal (též udělal cut na CzechMasters), Jan Cafourek, Štěpán Daněk či Michal Pospíšil. Nominanty promotéra, společnosti Česká 1, jsou tentokrát převážně nadějní čeští amatéři včetně skoro místního Vítka Nováka.

V pátek 27. srpna se hraje hřiště v Kynžvartu, v sobotu pak v Sokolově. Do nedělního kola postoupí cutem 40(+T) nejlepších hráčů, finálové boje uvidí taktéž Kynžvart. Vstup do obou areálů je bezplatný a hráči určitě ocení případnou diváckou kulisu.

ALTEPRO Trophy je jedenáctým podnikem letošního kalendáře Pro Golf Tour, hraje se o prize-money ve výši 30.000 eur. Prvních pět hráčů v každoročním žebříčku získává plnou kartu na příští ročník Challenge Tour a nemusí tedy do kvalifikační školy. V minulosti takto do vyšší soutěže postoupili například Marek Nový či olympionik Ondřej Lieser.