Finau se konečně dočkal! Nejlépe zvládl pondělní dohrávku i play-off

PGA TOUR
Finau se konečně dočkal! Nejlépe zvládl pondělní dohrávku i play-off

Tony Finau vyhrál úvodní turnaj play-off FedEx Cupu The Northern Trust. Nejlépe zvládl pondělní dohrávku, následné play-off a slaví titul na PGA Tour po pěti letech. 


Tony Finau po poměrně nudné první devítce (dvě birdie, jedno bogey) zabral na té druhé. Od dvanáctky do šestnáctky upsal pět ran a dostal se na celkový výsledek -20. Stejné skóre si připsal také sobotní rekordman Cameron Smith. A to i přes finálové double-bogey na pětce. Kromě něj totiž hned šestkrát zaskóroval.

Zklamal naopak Jon Rahm, lídr po třech kolech. Ve finále hrál dlouho bezchybně za -4, na patnáctce ale překvapivě zachyboval a na osmnáctce potřeboval na play-off birdie. Místo toho ale přišla druhá chyba a pro Rahma tak zbylo třetí místo.

Ani Justin Thomas nezářil a musí se spokojit s děleným čtvrtým místem. Nejlepší desítka se týká ještě Alexe Norena, Erika van Rooyena či Kevina Na. O titul si to tedy nakonec rozdali Finau a Smith.

Australan poslal z týčka děsivý drive mimo výseč a bylo jasno. Pohodlný putt do paru Tony Finau proměnil a získal titul po dlouhých pěti letech. Zároveň se dostal na první pozici v žebříčku FedEx Cupu, druhý je Jon Rahm a na třetí pozici vystoupal Cameron Smith.