DeChambeau chyboval, do finále s ním na první pozici půjde Cantlay

PGA TOUR
DeChambeau chyboval, do finále s ním na první pozici půjde Cantlay

Jon Rahm si v průběhu BMW Championship připsal své nejhorší kolo a na první pozici ztrácí pět úderů. O titul si to velmi pravděpodobně rozdají Patrick Cantlay a Bryson DeChambeau, kteří se včera znovu předháněli ve fantastických úderech. 


Bryson DeChambeau po pátečních šedesáti začal i třetí kolo ve velkém stylu. Dva eagly v řadě, šest ran pod par a jasné vedení. Jenže na druhé devítce přišlo trápení. DeChambeau dvakrát trefil vodu, ztratil během krátké chvíle tři rány a nakonec během devíti jamek jednu ránu ztratil.

I tak ale se skóre -21 vede. Ve finále si to zcela jistě rozdá s Patrickem Cantlayem. Ten až do poslední jamky hrál bezchybně, až na osmnáctce poprvé psal bogey. I tak je nyní nejvážnějším kandidátem na titul.

Třetí hráč ve flightu Jon Rahm už tolik nezářil. Eagle se mu vyhnul, šestkrát sice zaskóroval, čtyřikrát ale také chyboval. Na lídry tak ztrácí pět ran a dnes to bude mít velmi těžké. O ránu výše hrají Sergio García, Sam Burns, Abraham Ancer a také Rory McIlroy.

Šestnáctý hráč světa nechyboval, zapsal sedm birdie a mohlo být ještě lépe. Například na poslední jamce mu těsně uniklo birdie, výsledkem byl vyhozený putter a mírné poškození greenu. Ještě o úder lépe na tom je před finále Sungjae Im, kterého čeká předposlední flight turnaje s Abrahamem Ancerem.