Wiesberger si ve Švýcarsku titul utopil, slaví Hojgaard

European Tour
Wiesberger si ve Švýcarsku titul utopil, slaví Hojgaard

Již třetí titul z European Tour má teprve dvacetiletý Rasmus Hojgaard. Prvenství mu přenechal Bernd Wiesberger, který na Omega European Masters téměř jisté vítězství utopil na poslední jamce. 


Dlouho se zdálo, že ve Švýcarsku bude slavit Ross McGowan. Po bezchybné úvodní devítce ale přišla mizérie na té druhé. Tři bogey, žádné birdie a bylo po nadějích. Stejně dopadl i Sean Crocker, o ránu lépe si vedl Henrik Stenson.

Ten si zvyšuje naděje na blížící se Ryder Cup, v posledních týdnech má vynikající formu. Včera sedmkrát v řadě zaskóroval, dvakrát trefil chip-in a dlouho byl ve hře o případné play-off.

Poté ale posledních šest jamek skvěle zvládl Rasmus Hojgaard. Dánský golfista upsal pět ran a dostal se do hry o titul. Stále ale zůstával druhý, neboť podobně skvěle hrál také Bernd Wiesberger.

Rakouský golfista ale na poslední jamce naprosto selhal. Druhou ránu z bunkeru totiž utopil ve vodě, nakonec zahrál double-bogey a přišel o prvenství i případné play-off. Třetí titul tak ve svých dvaceti letech slaví již zmíněný Hojgaard.