Nejlepší turnaj roku? Cantlay zvládl brutální play-off a půjde do finále FedEx Cupu z první pozice

PGA TOUR
Nejlepší turnaj roku? Cantlay zvládl brutální play-off a půjde do finále FedEx Cupu z první pozice

Již v průběhu třetího kola bylo zřejmé, že si to o titul na BMW Championship rozdají Patrick Cantlay a Bryson DeChambeau. Nakonec slaví prvně jmenovaný, po neuvěřitelném průběhu závěru i následném play-off. 


V sobotu bylo jasné, že o titul na druhém podniku play-off FedEx Cupu budou hrát Patrick Cantlay a Bryson DeChambeau. Skvělý úvod sice měl Sergio García (birdie, eagle, par, birdie), poté mu ale došel dech. 

Přesto dělené šesté místo stačilo na postup na Tour Championship. Parádně v posledních týdnech hraje také Erik van Rooyen. Ten pro změnu zahrál čisté kolo se sedmi birdie a i on tento týden na Tour Championship chybět nebude.

Vynikající čtvrté místo pro sebe získal Rory McIlroy. Třináctý hráč světa sice na úvod chyboval, poté ale šesti birdie otočil průběh kola ke své spokojenosti. Třetí nakonec skončil Sungjae Im, i on nicméně na hlavní duo ztratil čtyři rány.

Patrick Cantlay a Bryson DeChambeau se neustále přeskakovali, hráli jeden lepší úder než druhý a neustále zvyšovali svůj náskok na ostatní. Zdálo se, že rozhodne sedmnáctá jamka. Cantlay totiž zahrál do vody, jenže i DeChambeau nakonec hrál bogey. Přesto šel DeChambeau na poslední jamku s náskokem jedné rány.

Cantlay ovšem na osmnáctce zaskóroval a DeChambeau svůj putt neproměnil. Šlo se tak do neskutečného play-off. Obrovské šance na vítězství měl DeChambeau, ty ale neproměnil.

Když poté Cantlay na sedmnáctce proměnil putt do birdie, DeChambeau kontroval. Rozhodla tak až šestá jamka play-off. Zatímco Cantlay znovu zaskóroval, DeChambeau hratelný putt do birdie neproměnil. Z prvního místa do finále tak půjde Cantlay, DeChambeau vystartuje ze třetího místa se skóre -7.