Na European Tour znovu slaví Hojgaard, tentokrát Nicolai

European Tour
Na European Tour znovu slaví Hojgaard, tentokrát Nicolai

Ve Švýcarsku se radoval Rasmus Hojgaard, dnes slaví titul jeho dvojče Nicolai. Ten si o titul na Italian Open zahrál s Tommym Fleetwoodem a bylo to pořádné drama. 


Na Omega European Masters slavil svůj třetí titul z European Tour Rasmus Hojgaard, dnes se ze svého premiérového titulu raduje jeho bratr Nicolai. Ten udržel vedení i nervy na uzdě a o jedinou ránu porazil druhého Tommyho Fleetwooda a také Adriana Meronka.

Z domácích hráčů nejvíce zářil Francesco Laporta, jenž zaostal o dva údery a skončil čtvrtý. Vidět bylo i další bratrské duo. Edoardo Molinari kromě auta za hole-in-one získal dělené páté místo, jeho slavnější bratr nakonec skončil dělený 52., když se mu výrazně nepovedlo finálové kolo.

Rozhodně na víc pomýšlel před víkendem Henrik Stenson. Po úvodním kole za -7 už tolik nezářil a když v sobotu zahrál dvě rány nad par, bylo po nadějích. Dnes na prvních osmi jamkách ztratil tři rány, poté už hrál bezchybně za -5.

Na Italian Open tak s výsledkem -7 obsadil dělené patnácté místo a stále rozhodně živí naději na divokou kartu pro Ryder Cup od kapitána Pádraiga Harringtona.