Cantlay si úvodní náskok pohlídal a je vítězem FedEx Cupu

PGA TOUR
Cantlay si úvodní náskok pohlídal a je vítězem FedEx Cupu

Jon Rahm mocně dotahoval, bez úvodního skóre by Tour Championship opanoval. Díky náskoku po BMW Championsip ale slaví Patrick Cantlay, jenž je tedy zároveň vítězem FedEx Cupu. 


Patrick Cantlay do Tour Championship vstupoval se skóre -10 a právě tento náskok mu zajistil celkové vítězství ve FedEx Cupu. Rozhodně to nebyla žádná hitparáda, během čtyř kol se dostal na -11. 

Každá runda ovšem byla velmi konzistentní. Nezahrál ani jedno double-bogey, vždy se dostal pod sedmdesát ran. Ve finálovém kole mu na paty výrazně šlapal Jon Rahm. Tak poklidné kolo ale španělská jednička nechtěla.

Birdie na pětce, birdie na osmnáctce a jinak šestnáct parů. Mohlo být vše jinak, kdyby na osmnáctce spadl albatross. Nebylo k němu úplně daleko, Rahm útočil na tyč, nakonec ovšem skončil až za greenem. 

Cantlay si parádně přihrál a dvěma putty ukončil letošní ročník PGA Tour. Třetí končí Kevin Na, který prožil naprosto senzační turnaj. Zahrál jediné bogey, celkem upsal čtrnáct ran a pokud by se Tour Championship nehrálo s úvodním skóre, šel by do play-off s Jonem Rahmem.

Čtvrtá pozice patří Justinu Thomasovi, do TOP 10 se vešli také Viktor Hovland, Xander Schauffele, Bryson DeChambeau, Dustin Johnson, Abraham Ancer a Billy Horschel.

Před koncem třetího kola se z turnaje odhlásil Brooks Koepka. V několika případech se po odpalu chytil na zápěstí a právě kvůli němu byl nucen odstoupit. Jeho účast na blížícím se Ryder Cupu je tak nyní nejistá.