Donaldson nasázel tři eagly v jedné rundě, lídrem Aphibarnrat

European Tour
Donaldson nasázel tři eagly v jedné rundě, lídrem Aphibarnrat

Hvězdně obsazený turnaj BMW PGA Championship má po dvou kolech nečekaného lídra, je jím Kiradech Aphibarnrat. Na čele leadeboardu se nicméně drží i největší hvězdy, například Adam Scott či Jamie Donaldson. 


Druhá runda BMW PGA Championship byla vskutku výtečná. Blízko k esu měli Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Pádraig Harrington či Kiradech Aphibarnrat, míček ale ani jednou napoprvé v jamce neskončil.

V čele turnaje se nachází již zmíněný Kiradech Aphibarnrat, jenž během dvou kol upsal dvanáct ran. Jen o ránu pozadu najdeme anglicko-italskou dvojici Canter - Laporte. A poté už můžeme jmenovat jednu hvězdu za druhou.

Deset úderů pod parem hřiště hraje Adam Scott, o ránu zpět se nachází Billy Horschel, Justin Rose či Jamie Donaldson. Ten dnes zazířil, když si připsal hned tři eagly. Další ránu ztrácí Shane Lowry nebo také Thomas Pieters, naprosto famózně hraje i nestárnoucí Miguel Ángel Jiménez s výsledkem -7.

Doplňuje jej Nicolai Hojgaard, vítěz z minulého týdne. To dvojce Rasmus tentokrát cutem neprošlo. Poměrně bez problémů si víkend zajistili Martin Kaymer, Viktor Hovland, Edouardo Molinari, Alex Noren, Henrik Stenson či Lee Westwood.

Naopak již po pátku mají volno Luke Donald, Tyrrell Hatton, Jazz Janewattananond, Robert MacIntyre, Chris Wood, Jorge Campillo, Thorbjorn Olesen, Pádraig Harrington, Matt Wallace, Thomas Björn, Andrea Pavan či Ian Poulter. Posledně jmenovaný ale rozhodně zahrál úder dne.

Z turnaje se po prvním nepovedeném kole odhlásili Eddie Pepperell a Victor Dubuisson. Diskvalifikován poté byl Thomas Detry, který přitom s výsledkem -5 měl pokračovat a bojovat o TOP 20.