Donaldson drží naději na senzační triumf, domácí formu potvrzuje Laporta

European Tour
Donaldson drží naději na senzační triumf, domácí formu potvrzuje Laporta

Francesco Laporta po skvělém účinkování na Italian Open vede po třech kolech BMW PGA Championship. Ve hře o senzační triumf je ovšem také Jamie Donaldson, který se z titulu na European Tour naposledy radoval před více než sedmi lety v České republice. 


Na BMW PGA Championship se bude bojovat zřejmě až do posledního okamžiku. V čele turnaje je senzačně Ital Francesco Laporta, jenž má za sebou čtvrté místo z domácího Italian Open. Jen jeden úder ztrácí Laurie Canter, další senzace turnaje. Canter od léta nebyla na lepším než čtyřicátém místě, třikrát v řadě navíc neprošel cutem.

Dělené třetí místo okupuje hvězdné kvarteto ve složení Christiaan Bezuidenhout - Billy Horschel - Adam Scott - Jamie Donaldson. Především pro posledně jmenovaného by titul byl naprostým šokem, vždyť naposledy slavil před více než sedmi letech na Albatrossu.

V rozmezí pěti ran od lídra se nachází spoustu dalších hvězd, jmenujme Shanea Lowryho, Bernda Wiesbergera, Tommyho Fleetwooda, Thomase Pieterse či Justina Rosea. 

Konzistentně hraje ve Wentworthu Henrik Stenson, výsledek -6 ale na titul stačit nebude a je otázkou, zda jej nakonec Pádraig Harrington do blížícího se Ryder Cupu vybere. Favorité jsou momentálně jinde.