Lieser v TOP 20, po brutální sobotě slaví Broberg

Ondřej Lieser
Lieser v TOP 20, po brutální sobotě slaví Broberg

Švéd Kristoffer Broberg je po šesti letech znovu vítězem turnaje European Tour. Český golfista Ondřej Lieser prožil dnes až příliš klidné kolo a musí se spokojit s děleným devatenáctým místem. 


Kristoffer Broberg získal titul především díky včerejšímu Moving day. I přes jednu chybu totiž upsal neuvěřitelných jedenáct ran, trefil deset birdie a eagle a vypracoval si naprosto nedostižný náskok.

Přesto se dnes jednu chvíli zdálo, že by o náskok osmi ran mohl přijít. A to především na pětiparové dvanáctce, kde se dostal do velkých problémů. Po páté ráně byl mimo green, nádherným chip-inem ale zachránil bogey.

Náskok se zmenšil až na dvě rány, nikdo už se ale přes švédského golfistu nedostal. Nakonec zvítězil o tři rány před druhým Němcem Matthiasem Schmidem a třetím Španělem Alejandrem Caňizaresem.

Až příliš klidný víkend prožil Ondřej Lieser. Včera hrál po dvou birdie a po dvou bogey v paru, dnes neudělal jedinou chybu, nicméně jedno birdie bylo málo. S děleným devatenáctým místem ale může být Lieser naprosto spokojen.